Kilo 3:n historia. Ehkä vuonna 2003 nykyinen “Kilo 3” liittyi Kilo if:ään. Edellisestä Kilo 3:sta oli varmaan lopettanut sen verran väkeä, että loput siirtyivät muihin joukkueisiin. Joukkue oli pitkään käytännössä Kilon ykkösjoukkue jalkapallossa; futsalissa sitäkin pidempään, mikä aiheutti vastustajille päänvaivaa.
Kilo 3:n syntyminen ajoittuu vuosituhannen vaihteeseen. Espoonlahden alueen EPS:ssä ja FC Espoossa pääosin pelanneet nuoret miehet halusivat jalostaa harrastustaan aikuisiällä omassa porukassa. Näin ollen mieskolmikko, jossa olivat mahdollisesti mukana Antti Lahtinen. Antti Weiland ja Tatu Koistinen astelivat EPS:n kerholuolaan keskustelemaan miesten joukkueen perustamisesta pelkästään junioripalloiluun keskittyneeseen suurseuraan.
Sopimukseen päästiin ja aikuisten divaripelit käynnistyivät porukan osalta vauhdilla. EPS ei kuitenkaan vielä silloin tajunnut aikuisurheilun mahdollisuuksia ja miesten joukkueen roolia kyseenalaistettiin ja maksuja korotettiin. Tämä johti joukkueen itsetutkiskeluun ja uusien mahdollisuuksien kartoittamiseen sekä lopulta siihen, että tunnustelukirje lähetettiin Kilo IF:lle.
Kilo IF:n vastaanotto oli fantastinen. Ari, Lema ja Kalle ymmärsivat joukkueen tarpeen ja toivottivat uudet pelaajat avosylin ja reiluin ehdoin vastaan. Kilo IF tuntui heti kodilta ja Kilo IF 3 juuri oikealta joukkueen nimeltä. Tämä oli täydellinen pohja lähteä rakentamaan Kilo IF 3:n jo 20 vuotta kestänyttä voitokasta perinnettä. Jälkikäteen voidaan myös hyvillä perusteilla nähdä, että tuolloin raivattiin polku myös 2010-luvun aikuisurheilulle EPS:ssä, joka jalostui siihen, että vuoden 2023 syksyllä EPS:n miehet nousivat Ykköseen.
Kilo IF 3 aloitti pelinsä legendaarisella Kivenlahden hiekkakentällä. Ensimmäisen kauden 18 tehtyä maalia lähes tuplaantui toiselle vuodelle ja joukkueen uudistunut peli-identiteetti imi lähiseudun pelaajia mukaan. Joukkuelegendat Jarno Piik, Jesse Keränen ja Mikko Siikavesi ovat näitä alkuvuosina mukaan tulleita vahvistuksia. Jesse mahdollisesti pitää hallussaan joukkueen yhden kauden maaliennätystä lähes 20 maalin kaudella.
Jo alkuvuosina muodostui selkeä käsitys, että TKK oli pelaajahankinnan keskeisin väylä myös K3:lle. Näin joukkue laajeni saumattomasti porukkaan sopivilla uusilla kyvyillä. Antti Ahrelma ja Antti Lähteenmäki ovat tämän suunnan avainpelaajia lukuisten muiden ohella. Joukkueen pelifilosofia kehittyi ja K3:sta tuli parin yrityksen jälkeen 5. divisioonan vakioporukka joka parhaimmillaan oli selkeästi ylempää keskikastia.
Samalla havaittiin, että joukkueen strateginen kyvykkyys osui täydellisesti yhteen futsalin vaatimusten kanssa ja K3 nappasikin isoimmat menestyksensä sillä puolella. Näistä saavutuksista kirkkaimmat ovat mm. Otaniemen legendaarisen Futsal-sarjan voitto, Uusimaa Cupin voitto sekä pääsy Futsalin kakkosdivariin.
Kilpailullisen menestyksen ohella K3:n isoin ilonaihe on ollut kuuluminen Kilo IF:n perheeseen. Tiivis yhteistyö yli joukkuerajojen ja laadukas seuran johtaminen on taanneet hyvän ympäristön harrastukselle. Tämä on vasta K3:n alkulämmittelyä.
Tatu Koistinen ja Jarno Piik johtivat pitkään Kilo 3:a, Tatun siirryttyä täysin triathlonin puolelle Jarno sai vähitellen avukseen ja lopulta ohitseen seuraavia: Antti Lähteenmäki, Antti Ahrelma, Henrik Heino.
Vuonna 2011 Kilo 3:a vetäneet huippukuntoiset Tatu Koistinen ja Jarno Piik alkoivat harrastaa myös Triathlonia. Jarno: “Ensimmäinen maraton 2008, koska Tatu yllytti. Ensimmäinen triathlon sovittiin vuonna 2010: Aarhusin puolimatka 2011. Yritin opetella uimaan.”
Jarno oli 2014 Triathlon SM-4. ja voitti 2018 Duathlonin SM:n. Tatun menestys on ollut melkein yhtä hyvä ja Tatun vaimo Minna Koistinen on mm. Triathlon-puolimatkan SM (2018). [Pikaisesti löytyi netistä - parempiakin saavutuksia voi puuttua.]
Jarno ja Tatu perustivat TriathlonSuomi-seuran ja ovat olleet ilmeisesti koko ajan sen ainoat valmentajat.
(tämä versio 15.11.2023)