Table of Contents

5D-pelanneet ja M35:n miehet saavat pelata 6D rajoitetusti jne.

Kilon pelaaja voi pelata monessa eri joukkueessa näillä rajoituksilla. Tässä sanotaan “5D” ja “6D”, mutta sama pätee kaikkiin divareihin (ylemmät vs. alemmat). Ikämiespeleissä vapaasti (1 joukkue/ikäluokka/kausi). Huom.: sääntöjen näkökulmasta pelaaja kuuluu yhtä lailla jokaiseen joukkueeseen, jossa on pelannut sillä kaudella. 2021 nähdäkseni samat säännöt kuin ennenkin paitsi että ylempien joukkueiden viimeisissä otteluissa pelanneita yht. max. 3:

https://www.palloliitto.fi/jalkapalloperhe/saannot-ja-maaraykset/kilpailutoiminta/kilpailumaaraykset-tavlingsbestammelser

JOJO-ohje 2017

Jos K1- tai M35-mies pelaa 6D (K2 tai K3), merkitse heti jojojen yhteystietotaulukon “K23”-sarakkeeseen (F-sarake) ko. riville “K2” tai “K3” tästä riippuen. Sitä miestä ei sitten enää saa samana vuonna käyttää siinä toisessa 6D-joukkueessa!

Varmista myös pelaajalta, että pelipassi on OK, edustusoikeus Kilossa ja ei ole pelannut toisessa 6D-joukkueessa samana vuonna (eikä nimi ole ollut pöytäkirjassa!).

Huom.: piiri ei erottele 5D-miehiä 6D/M35-miehistä, vaan kaikkien Kilon joukkueiden miehet saavat pelata yhdessä 6D- ja yhdessä 5D-joukkueessa (molemmat Kilon) sekä yhdessä kunkin IM-ikäluokan joukkueessa (IM:t missä seuroissa tahansa, divarit edustusoikeusseurassaan eli Kilossa; jotkut Kilon M35-miehet tosin eivät ole kilolaisia!).

Lisätietoja

(2016-versiot!) Poikkeus: kun 2.9. (2017) jälkeen on pelannut ylemmässä divarissa (K1/K3), ei saa pelata alemmassa. (Syy: muuten 5D-jengin parhaat siirtyisivät auttamaan nousussa, kun 5D-jengin oma sarjapaikka on varmistunut?) (Huom.: K1/K3-peli 2.9. ei siis vielä lukitse miestä loppuvuodeksi, vasta K1/K3-peli 3.9. - meili HK:lta 6.7.15.) § 14

Kuitenkin: ottelussa saa pelata edellisessä 5D-ottelussa pelanneita vain kolme kerrallaan! (+ äärettömästi niitä, jotka missasivat sen): §14 (2015): “ottelun jälkeen kuudentena päivänä pelata joukkueista alemmalla sarjatasolla pelaavan joukkueen ottelussa ja seuraavana päivänä alemmalla sarjatasolla pelatun ottelun jälkeen ylemmän sarjatason joukkueessa. Ylemmällä sarjatasolla pelaavasta joukkueesta voi kuitenkin kerrallaan siirtyä alempaan joukkueeseen enintään kolme kyseisen joukkueen edellisessä virallisessa ottelussa pelannutta aikuista pelaajaa. 4. Aikuinen pelaaja, joka 2.9. jälkeen pelaa ylemmän sarjatason joukkueen ottelussa, ei voi enää samalla pelikaudella pelata alemmalla sarjatasolla pelaavassa joukkueessa.” (ed. vuoden otteluita ei varmaankaan lasketa, ts. ennen 5D-joukkueen ekaa ottelua kaikki saavat pelata 6D-ottelussa)

Ikämiehet

M35-joukkueemme ne pelaajat, joiden edustusoikeus Kilossa on kunnossa (siis pelipassi Kilossa eikä jossain toisessa divariseurassa), saavat pelata divarissammekin. Sarakkeessa “OK” (eli E) pitäisi olla “OK”, jos näin on.

M35-joukkue ei joudu koskaan tekemään pakollisia pelaajasiirtoja, ellei mies ole pelannut samalla kaudella toisessa M35-joukkueessa: “Jos pelaaja pelaa ainoastaan KKI-pelejä niin pelaajan KKI-edustusoikeus ikäluokassa on siinä seurassa, jossa hän pelaa kauden ensimmäisen virallisen kyseisen ikäluokan KKI-ottelun. Jos pelaaja pelaa vain yhdessä seurassa niin suosittelemme, että hänen edustusoikeutensa on siinä seurassa.” (Niina Oksman 9.3.2015)

Linkkejä

(Yllä olevat linkit vanhenivat 2017 mutta tieto on sama kuin alla 2017-linkeissä.)

15 § Aikuisen pelaajan joukkue (2017)

https://www.palloliitto.fi/sites/default/files/liitteet/Seuratoiminto/kilpailumaaraykset_2017.pdf

  1. “Aikuinen pelaaja voi pelata seuransa kaikissa aikuisten joukkueissa, kuitenkin vain yhdessä joukkueessa/sarjataso.” (Siis Kilolle joukkue joka divariin!)
  2. “Aikuinen pelaaja voi ylemmällä sarjatasolla pelaavassa joukkueessa pelatun virallisen ottelun jälkeen kuudentena päivänä pelata joukkueista alemmalla sarjatasolla pelaavan joukkueen ottelussa ja seuraavana päivänä alemmalla sarjatasolla pelatun ottelun jälkeen ylemmän sarjatason joukkueessa. Ylemmällä sarjatasolla pelaavasta joukkueesta voi kuitenkin kerrallaan siirtyä alempaan joukkueeseen enintään kolme kyseisen joukkueen edellisessä virallisessa ottelussa pelannutta aikuista pelaajaa.”
  3. “Aikuinen pelaaja, joka 2.9. jälkeen pelaa ylemmän sarjatason joukkueen ottelussa, ei voi enää samalla pelikaudella pelata alemmalla sarjatasolla pelaavassa joukkueessa.”
  4. “Tässä pykälässä tarkoitetuiksi aikuisten joukkueiksi ei lueta JKKI-ikäluokkien joukkueita.”

17 § JKKI-kilpailutoiminnan edustusoikeusmääräykset

  1. “Pelaajan JKKI-edustusoikeus ikäluokassa on siinä seurassa, jossa hän pelaa kauden ensimmäisen virallisen kyseisen ikäluokan JKKI-ottelun.
  2. Pelaaja voi edustaa eri JKKI-ikäluokissa eri seuraa.
  3. Siirtyminen kauden aikana samassa JKKI-ikäluokassa kahden eri seuran tai saman seuran kahden saman ikäluokan joukkueen välillä edellyttää 11 §:n mukaista edustusoikeuden muutosta.”