User Tools

Site Tools


ilmomaatit
Ilmomaattiohjeet

Kilon ilmoittautumisautomaatit ovat sivulla: http://deep.kapsi.fi/kiloif/ilmoittautumiset/

Niissä on ilmoittautuminen futsaleihin, ulkoharjoituksiin (paitsi K1 & K2) ja K3:n tapahtumiin. Poikkeus: K1 ja K2 ovat 2019 alkaen Nimenhuudossa.

Ilmomaatit ja Nimenhuudon ilmoittautumissivut
 1. Kilon futsal-treenit: valitse oikea futsalilmomaatti (ovat listan lopussa koulun tai viikonpäivän nimellä)
 2. futsal-joukkueiden ottelut: K3-ilmomaatti
 3. Kilo Juniors: ottelut yms.: M35-ilmomaatti, ulkoharjoitukset: treeni-ilmomaatti
 4. Ottelut & ulkotreenit: Kilo 1: K1, Kilo 2: K2, Kilo 3: K3, muut (mm. ei-kilolaiset): treeni-ilmomaatti
Ilmomaatin käyttöohjeet
 1. Valitse ilmomaateista oikea tai klikkaa yllä näkyvistä linkeistä. (Tämä ohje ei koske Nimenhuutoa.)
 2. Ilmomaatissa tarvittaessa paina » tai « -merkkiä siirtyäksesi seuraavaan/edelliseen otteluun.
  1. (Jos haluat ilmoittautumisen sijaan katsella menneisyyden tapahtuman ilmoittautumisia, mene ensin », jolloin URL:n loppuun ilmestyy “?match=328” tms., ja sitten kokeile korvata tuo tapahtumanumero (yllä “328”) ainakin pari numeroa pienemmällä.)
 3. etsi listasta nimesi
  1. ellei nimeäsi löydy (olet uusi tms.), ks. jokin jokeritunnus (“Z, 1” -tyyppinen nimi tai “varamies” tms.), joka on vielä vapaana juuri kyseiseen otteluun/treeniin.
   1. Vapaa = sen kohdalla lukee “Ei” tai “Ei tietoa” eikä “Kyllä” tai “Ehkä”.
  2. ja/tai meilaa kalle.mikkola@iki.fi ja pyydä lisäämään sinut listalle (ja sano, haluatko meilimuistutuksen “aina”, “vain jos ilmo puuttuu”, “ei koskaan”)
 4. klikkaa alareunasta “Ilmoittaudu”

(Jos olet jo loganneena väärällä nimellä, ota “Ilmoittaudu” ja sitten “poistu”, niin pääset loggaamaan uudestaan sisään.) Sitten:

 1. “Valitse pelaaja” (itsesi)
 2. “salasana”: kysy joukkueenjohtajaltasi (mielellään älä muuta sitä, niin hän voi myös editoida sinua tekstariesi perusteella) (treenit: kysy Kallelta)
 3. valitse “kyllä”/“ehkä”/“ei” (tuletko otteluun - halutessasi voit samalla kirjoittaa kommentin)
  1. jos käytät jotain jokeritunnusta (“Z, 1” tms.), lisää kommenttiin ainakin nimesi
  2. älä ilmoittaudu samalla jokeritunnuksella eri tapahtumiin katsomatta jokaisesta erikseen, että se on vapaa juuri siinä tapahtumassa. Tällöin ks. alta “Moneen tapahtumaan ilmoittautuminen”.
 4. Paina “Ilmoittaudu”-painiketta
 5. “»”-merkistä pääset seuraavaan otteluun/treeniin.
 • Jos klikkaat “ehkä”, laita kommenttiin tulotodennäköisyys sekä kerro, milloin ilmoitat varman tiedon, siis esim. “70 %, tiedän tiistaina”.
 • jos muutat tietoasi alle 2 vrk ennen matsia, meilaa joukkueenjohtajalle; jos alle 1 vrk, meilaa ja tekstaa/soita (jojo ei joka hetki päivystä ilmomaatteja).
 • Treenien suhteen ei kuitenkaan ole näin tarkkaa, vaan jopa oharit ovat sallittuja (samoin ilmoittautumatta tuleminen, vaikka ilmoittautuminen on aina parempi, mieluiten alustavasti jo monta päivää ennen). Treenimatsit ovat melkein yhtä tiukkoja kuin matsit.
  • Treenipäivät on valittu niin, että aina pitäisi tulla OK peli, vaikka vielä muutaman tuntia ennen peliä porukka olisi ilmoittautunut kovin laiskasti. Kaatosateessa ei aina onnistu.

Moneen tapahtumaan ilmoittautuminen

Jos haluat ilmoittautua moneen tapahtumaan kerralla, kannattaa heti logattuasi klikata yläreunasta “Tapahtumat”. Tällöin ilmoittautuminen sujuu paljon nopeammin (klikkaa “Muuta” valitsemasi tapahtuman kohdalta).

Etenkin, jos ilmoittaudut jollain jokeritunnuksella (“Z, 1”) tms., tämä on ihan must, koska muuten et ehkä muista tarkistaa joka tapahtumaa erikseen, onko tunnarisi vapaa.

Asetukset

 • Jos klikkaat “Asetukset”, voit säätää oletustilaksesi jonkin muun kuin “ei tietoa” tai voit säätää meilimuistutukset treeneistä päälle/pois. (Muistutusajankohta, esim. 4 päivää ennen, on ilmomaatin adminin valitsema.)
Virheilmoitukset

Jos näet virheilmoituksen tms., esim. “Tähän tulee lähiaikoina Kapsin palvelin” (sp?), kokeile vartin päästä uudelleen. Häiriöt tuppaavat olemaan lyhytaikaisia.

Muuta
ilmomaatit.txt · Last modified: H:m d/m/Y by 47.128.59.164