User Tools

Site Tools


treenit:jalkapallo

ULKOHARJOITUKSET

Osa sivun tiedoista on ehkä päivittämättä, mutta Nimenhuudossa pitäisi aina olla oikeat tiedot. Liity mielellään treenilistallemmekin, vaikket olisi jäsen.

 • https://kiloif.nimenhuuto.com/events/ = Tuosta näet harjoituksemme. Joka kerta pitäisi olla tarpeeksi pelaajia, vaikka tuossa ilmoittautuu vain harva (loput joukkueiden omilla Nimenhuuto-sivuilla, esim. K1 ja K2 ovat 2019 alkaen Nimenhuudossa).
  • Myös sinä saat tulla treeneihimme (kuka vain mukava tyyppi, joka on miesten alimpien divarien tasoa tai melkein ja aikuisen kokoinen tai melkein), muttei yllättäen liian monta kerralla.
  • Mieluiten ilmoittaudu ennen tuloasi: https://kiloif.nimenhuuto.com/events/
   • “Ilmoita joukkueen ulkopuolinen pelaaja”. Mutta voit myös liittyä joukkueeseen (tarkoittaa vain, että treeni-ilmoittautumisesi helpottuu, ei seuraan liittymistä):
   • “Liity joukkueeseen”, salasana on seuran nimi eli olik takaperin (4 kirjainta pienellä).
   • Saat siis liittyä, vaikka et olisi ollut missään tekemisissä seuramme kanssa. Tuo on ilmaista.
  • Pelaamme keskenämme alkuminuuttien potkimisen jälkeen; 2 peliä poikittain, jos 23+ henkeä luvassa.
  • Yleensä noin 1.3.-31.10. ulkona ja 20.9.-29.4. sisällä.
 • Vanhentunut (2022) lista: Kilon ulkoharjoitukset (ajat ja paikat). Ehkä vielä joskus otetaan taas käyttöön, mutta Nimenhuuto rulaa nyt.
 • sisäharjoitukset ovat n. 20.9. - 29.4. Talvella 2017-18 oli “yleensä” 6 treenit viikossa (salibandy ma, futsal ti*2, to, pe, su) ja ~sama jatkunee. Klikkaa tuota linkkiä ja ilmoittaudu mukaan. Voit pelata juuri sen verran kuin ehdit, halvalla tai ilmaiseksi. Näissäkään ei tarvitse olla kilolainen tms. (toisin kuin ulkotreeneihin, sisätreeneihin ei saa tulla luvatta).
 • Treenilistalle kannattaa liittyä, siellä on kaikki tarvittava tieto.

Tarkempia ohjeita on alla.

Kentät

Kaikki treenit ovat avoimia myös ei-kilolaisille, ellei toisin sanota. Yleensä pelaamme koko ajan (tai alussa vähän syöttelemme tms. kunnes porukka on kasassa).

Kilon vuorot 2024-2025

2024-2025 Kilon vuorot ovat

 • sunnuntaisin 19.30-21 Keski-Espoo TN2 (yleensä treenit)
 • Ti 19.30 Perkkaan koulun tekonurmi, Itsehallintotie 12, Espoo. 5 minuutin kävelymatka Perkkaan koululta!
 • To TUP3 20.30-22.00 (Tapiolan urheilupuisto, tekonurmi 3).
 • Ti- ja to-vuoroilla on usein pelejä, harvoin treenit. Satunnaiset peruutuksetkin löytää Resurssivarauksesta: https://resurssivaraus.espoo.fi/liikunnantilavaraus/haku

Kun ottelut ja treenit on sijoitettu: jos jää vapaita vuoroja, ne on peruttava.

(Pe-su-irtovuoroja löytyy joiltain kentiltä, etenkin la-vuoroja säännöllisinäkin, muina päivinä yleensä vain huonoina aikoina tai pikkukentiltä (paitsi talvikaudella).)

Harjoitusajat yleensä

Perinteisesti futsal 1.10.-29.4. (4/viikko), jalkapallo maaliskuu–lokakuu (2-3/vko, ellei otteluita, siis myös heinäkuussa).

Kannattaa liittyä treenilistalle, jotta saisit tiedotteita muutoksista. Tälle sivulle niitä päivitetään laiskemmin. (Jos paikalla on muita, kysy: “Oletteko Kilon treenit”. Yleensä ei ole. Sanomalla “Kilon treenit” pääsee mukaan, vaikkei olisi kilolainen.)

Sisätreenien (futsal, salibandy) ilmoittautumiskysely tulee treenilistalle syyskuisin, mutta voit ilmoittautua myöhemminkin.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen treeneihin Nimenhuudossa on erittäin toivottavaa (mutta saa tulla ilmoittautua tai ilmoittautua ja jäädä kotiin). Joukkueiden pelaajat saattavat ilmoittautua omissa Nimenhuudoissaan, mutta aina pitäisi olla tarpeeksi pelaajia treeneihin, vaikka ilmoittautumissivu muuta näyttäisi.

Jos tuot ison uuden porukan, mielellään meilaa Kallelle ennalta - ainakin, jos ette ilmoittaudu ilmomaatissa.

Toisinaan väkeä on jopa triplasti ilmoittautuneiden verran, mutta koitetaan silti ilmoittautua. Rankkasateellakin on välillä tarpeeksi jengiä, välillä ei. Suomi-Kanada-lätkä-MM-finaalinkin aikaan oli 10 hengen hyvät treenit. Kommenteissa voi neuvotella / esittää ehtoja tiedoksi muille (ei pilkata sokerista tehtyjä… ei kun siis oikeasti ei pilkata, “Tulen, jos ei pahemmin sada” on tärkeää informaatiota, jonka en halua katoavan ilmomaateista).

Väkeä lienee aina tarpeeksi, vaikka pelaajat ilmoittautuvatkin valitettavan heikosti ja myöhään. Treenipäivät on valittu niin, että pitäisi aina saada peli kasaan. Noin kerran vuodessa Kalle on perunut treenit, merkannut tämän ilmomaattiin ja treenikalenteriin ja treenien Google-kalenteriin, meilannut treenilistalle ja tekstannut jokaiselle ilmoittautuneelle (jos ilmoittaudut treeneihin, kannattaa siis 1. kerralla meilata numerosi Kallelle).

LOKAKUU

Lokakuussa alkavat yleensä sisätreenit ja ulkotreenit päättynevät. Mikko meilaa treenilistalle syyskuussa aiheesta. (Ks. yltä, miten tilaat treenilistan, olit kilolainen tai et.) Silloin kaikkeen kannattaa ilmoittautua ainakin varamieheksi, koska se on ilmaista ja ei-sitovaa.

PALLOT JA LIIVIT

Muista palauttaa mahdollinen lainaksi saamasi liivi/pallo (likaisia liivejä EI liivikassiin vaan läjään!). Treenien lopussa joku saattaa tarjota pallo- ja liivipusseja tuotavaksi seuraaviin treeneihin. Olisi toivottavaa, että joku seuraavalla kerralla tuleva aina tarjoutuisi, edes kerran kesässä kukin. Jompikumpi merkkaa saman/seuraavan treenin kommenttiin ilmomaatissa, kuka antoi kelle mitä.

Varusteet

Vältä kellertäviä paitoja, koska pelaamme useimmiten keltaisissa liiveissä (vaaleanvihreitäkin käytetään joskus).

Ei pakollisia varusteita, mutta säärisuojat ovat hyvin suositeltavia. Virallisissa otteluissa ne ovat pakollisia samoin kuin ne peittävät sukat tai housut. Juomapullo ja oma pallo ovat plussaa. Lisätietoja: varusteohjeita.

Yleistä

Ulkoharjoituksia pidetään yleensä noin 28.3. - 15.10. välisenä aikana. “Avoimet treenit” ovat kaikille avoimia, siis myös sinulle, joka vahingossa jouduit tälle sivulle, jos olet lähellä 5./6./7. divarin tasoa etkä potki jalkoihin. Niissä lähinnä pelataan, mutta alussa on joskus puolisen tuntia pienpelimäistä tms. treeniä (jossa “muut” voivat treenata Kilo 2:n kanssa).

Lisätietoja

Avoimiin treeneihin ovat kaikki kilolaiset sekä Kilon postituslistoilla olevat tervetulleita. Kavereita saa tuoda mukanaan, mutta näistä olisi hyvä ilmoittaa etukäteen (kalle.mikkola@iki.fi), jos monta. Harjoitusotteluihin voi tiedustella pelipaikkoja joukkueenjohtajilta, mutta joukkueisiin mahtuu harvoin.

Paras tapa pysyä ajan tasalla harjoituksista, niiden ajoista ja kentistä on tilata Kilon treenit-lista omaan sähköpostiosoitteeseen. Tämä sivu pyritään pitämään aina ajan tasalla, mutta postilistalle voi silti tulla muutosten lisäksi tietoa ylimääräisistä yksittäisistä treeneistä.

Lisätiedot myös: kalle.mikkola@iki.fi Yleensä myös maalivahti mahtuu johonkin joukkueeseen (ja treeneihin).

Treenien organisoijille

Kentän kunnossapito (mukl. varaston kalkki): Esko Väliaho puh. 8162 6336 tai esko.valiaho@espoo.fi. Mikael Westerholm tai joku muu myös voi auttaa: http://www.espoo.fi/fi-FI/Kulttuuri_ja_liikunta/Liikunta/Yhteystiedot

Vuorojen peruutukset vähintään 2 viikkoa ennen osoitteeseen liikuntapaikkavaraukset@espoo.fi

Espoon kaupungin liikuntatoimen kenttien ja koululiikuntasalien varausjärjestelmä on https://resurssivaraus.espoo.fi/ josta voi tarkistaa kenttien vapaat vuorot ja anoa helposti lisää.

treenit/jalkapallo.txt · Last modified: H:m d/m/Y by 2001:14bb:1c8:9c90::19a