User Tools

Site Tools


treenit:vuoron_vetaejaen_ohjeet

Vuoron vetäjän ohjeet

Tehtävät
 • Saat Mikolta listat vuorosi vakiopelaajista ja varamiehistä.
 • Tarkista alkusyksystä, minä päivinä on treenit (ohjeet), ellet saa valmista päivälistaa.
  • Lisää nuo päivät ilmomaattiin (heti tai vähitellen) ja meilaa kaikille vakiomiehillesi.
 • Jos moni vakiopelaaja on “Ei tietoa” tai “Ehkä”, usein kannattaa spämmätä heille muistutus.
  • Voit halutessasi myös ilmoittaa jotkin pysyvät natsisäännöt, esim. meilata vakkareille: “Asetan joka matsiin maksimitulijamääräksi 12. Saatan ottaa varamiehiä jo varhain, jos näyttää pahalta. Vain kyllä-ilmoittautuneet saavat tulla (jos 12 on täynnä).”
 • Jos vakiopelaajia ei ole tarpeeksi tulossa, meilaa varamieslistalle. (Valita Mikolle/Kallelle, jos tuppaa olemaan vaikeaa.)
  • Paniikissa meilaa uudestaan. Lisäpaniikissa meilaa Kilon treenilistalle (jos sieltä joku löytyy, kysy lisäksi, saako hänet myös lisätä varamieslistalle).
 • Jos aina joudut pyytämään varamiehiä, sovi Mikon kanssa lisävakiopaikan kauppaamisesta (alehintaan), niin pääset helpommalla.

Alla on lähinnä neuvoja.

Pelaajat vuorolle

Eräs mahdollinen käytäntö.

 1. Vilkuile ilmomaattia joskus pelipäivää edeltävinä päivinä. Jos esim. “Ei tietoa” on turhan yleistä, voit meilata ja hoputtaa.
 2. Jo heti, kun on varmaa, että lisämiehiä tarvitaan edes 1 (siis kun “Kyllä + Ehkä + Ei tietoa < tarve”), kannattaa meilata varamieslistalle, jos epäilee, että ei ole helppoa saada vuoro täyteen.
  1. Voit poimia varamiehiä muualtakin, olet diktaattori (kunnes tulee kilpailua vetäjän tehtävästä). Useimmat ottavat varamiehet ilmoittautumisjärjestyksessä (tai ehkä vähän suosivat niitä, jotka viimeksi eivät halutessaan mahtuneet).
  2. Yleensä on hyvä vastata ilmoittautuville varamiehille pian, esim.
   1. “Mahduit mukaan, tervetuloa!”
   2. “Valitettavasti paikat ehtivät jo mennä”
   3. “Paikat ehtivät jo mennä, mutta kysyn sinua uudestaan, jos vielä tulee paikkoja”.
 3. Varamiespyyntömeilin teho syntynee pääosin 10 - 20 tunnissa. Jos yhä on vajausta, voi meilata uusiksi (miel. ei yleensä).
  1. (Osa reagoi hitaasti tai vasta huomatessaan paniikin, osa kai unohtaa asian, jne.)
 4. Jos sekään ei auta (tai ehkä jo samalla, jos meinaa jäädä max. n. 24 h peliin), voi meilata 'treenilistallekin' (miel. vain harvoin).
  1. Treenilistalta tms. tulevalta kannattaa samalla kysyä, saako lisätä hänet varamieslistalle.
 5. Joskus harvoin kannattaa kysellä ei-ilmoittautuneitakin, pääsisivätkö sittenkin.
 6. Tekstareitakin voi paniikkitilanteissa lähetellä, mutta useimmat vetäjät eivät vaivautune. Yleensä työmäärä pidetään vähäisenä.

Vähätöisempiä ratkaisuja

Jos kyllästyt tähän ja haluat päästä helpommalla (pelaajien muistuttelussa - tai päästä kutsumaan varamiehiä jo aiemmin), voit sopia, että esim. aina vain 13 ensimmäisenä Kyllä-ilmoittautuvaa saa tulla ja että esim. 2 päivää ennen klo 12 sinulla on oikeus alkaa täyttää vapaita paikkoja varamiehillä. Ilmomaattiin voi säätää maksimiosallistujamäärän niin, ettei kukaan pääse vahingossa merkkaamaan “Kyllä” 14:ntenä. Jos joku ei hyväksy tätä, voit pyytää häntä ryhtymään vuoron vetäjäksi.

Vieläkin vähemmän työläs vaihtoehto on tehdä myös varamiehille (ainakin aktiivisimmille) ilmomaattitunnukset ja sanoa, että em. deadlinen jälkeen he saavat ilmoittautua spontaanisti. Sinun ei teoriassa tarvitse tehdä mitään, käytännössä ehkä kannattaa silti meilata muistutusmeili varamieslistalle deadlinen jälkeen.

Koitetaan kaikki rekrytoida jatkuvasti lisää väkeä varamieslistoille, niin että mahdollisimman harvoin joutuisi pelaamaan vajaalla. Esim. Sepon koululla jopa 3 vs. 3 -peleistä tuppaa tulemaan tyytyväinen porukka ulos, mutta kyllä 4 vs. 4 on tosi paljon parempi (jopa 3 vs. 4, on dynaamisempaa).

Peruutukset

Ei-käytettävät vuorot pitää perua vähintään 2 viikkoa etukäteen! Muuten Espoolta tulee 60 euron (< 400 m2) tai n. 95 euron lisälasku / ajoissa perumaton mutta käyttämätön vuoro! (Ovat noin paljon kalliimpia kuin käytetyt / 1,5 h.) (2014-tieto)

Kannattaa siis aina maaliskuussa pyytää kaikkia ilmoittautumaan kerralla loppuihin vuoroihin ja sitten tarkistaa, mitkä niistä näyttävät mahdottomilta täyttää.

Pelivuorojen selvittäminen

Yleensä koulujen loma-aikoina vuoroja ei ole (mm. hiihtoloma). Varaamme vuorot pääsääntöisesti n. 1.10. - 29.4.

Tällä sivulla kerrotaan, miten voit katsoa Espoon liikuntatilojen käyttövarauksia eli tarkistaa, minä päivinä salivuorosi on voimassa ja minä ei (esim. koulun itsenäisyysjuhlapenkkien täyttäessä salin). Kun olet tehnyt sen, voit meilata listan pelaajille ja Kallelle ja lisätä nuo vuorot ilmomaattiin.

Pallot ja liivit

Yleensä monella on palloja. Jos kellään ei yleensä ole liivejä, voit kysyä Kallelta sellaisista, vaikka ilmankin selviää.

Linkkejä
treenit/vuoron_vetaejaen_ohjeet.txt · Last modified: H:m d/m/Y by 127.0.0.1