User Tools

Site Tools


listat:moderaattoriohjeet

Ohjeet sähköpostilistojen moderaattoreille

Ohjeet sähköpostilistojen käyttäjille ovat osoitteessa kayttajaohjeet. Siellä luetellaan listat. Tärkeimmät:

 • kilo-treenit: kaikkien on toivottavaa olla tällä, myös ei-jäsenten.
 • kilo-aktiivit: suositellaan kaikille jalkapallojoukkueiden jäsenille (pakollinen jojoille yms.). Vain muutama meili vuodessa. Vuosikokous on tällä listalla, samoin jokin tiedote tai toiminnan suunnittelua.

Alla ovat ohjeet listojen moderaattoreille (joukkueenjohtajat ym.). Listat siirtyivät Googlegroupsiin 15.12.2020 Yahoo Groupsin tuhoutuessa.

Henkilön liittäminen listalle

 1. Mene ryhmään esim. täältä: https://groups.google.com/
 2. Vasemmalta “Henkilöt”
 3. Ylhäältä keskeltä: “Lisää jäseniä” jne.
  1. “Lisää jäseniä suoraan”
  2. “Ryhmän jäsenet”-kenttään tässä muodossa, niin ei tarvitse osoitteesta arvailla, kuka se on: Kalle Mikkola <kalle.mikkola@iki.fi>
  3. Jos tulee virheilmoitus “Olet jo kutsunut tänään liikaa jäseniä” tjsp., tee sama mutta klikkaa “Lisää jäseniä” -ponnahdusikkunan alareunasta “Lisää jäseniä suoraan”, jolloin se menee asentoon “Lähetä kutsuja liittyä ryhmään”. Kutsuja kun voinee lähetätä loputtomasti. Tai odota, että Piilaaksossa päivä vaihtuu (vai onko se 24 h?).

Listalle liittyminen itse

Ei suositella. Hankalaa ja vaatii kuitenkin moderaattorin vahvistuksen:

listannimi+subscribe@googlegroups.com pitäisi toimia, jos kohdassa “Ryhmän asetukset” on valittu “Ketkä voivat liittyä ryhmään?”: “Kuka tahansa voi pyytää”. Tässä siis listannimi on esim. “kilo-treenit”.

Liittyjän pitää vielä vastata vahvistusmeiliin (sen linkin klikkaaminen ei toimi!). Ks. kayttajaohjeet. Sitten ylläpitäjän pitää käydä listan sivulla klikkaamassa OK-merkkiä kohdassa “Odottavat jäsenet”. Ylläpitäjä ei edes saa tästä meilimuistutusta, joten pitää vain huomata tuo sitten, kun seuraavaksi sattuu listan sivulle menemään.

Ryhmän asetukset

Ks. “Uuden listan perustaminen” alta.

Uuden listan perustaminen

 1. “Luo ryhmä” ylävasemmalta.
 2. Täytä ponnahdusikkuna 1/3 järkevästi.
 3. 2/3: “Kuka voi hakea ryhmää”: “Ryhmän jäsenet” (oletusarvo)
 4. 2/3: “Ketkä voivat liittyä ryhmään?”: “Kuka tahansa voi pyytää”
 5. 2/3: “Ketkä voivat nähdä jäsenet”: jätä oletusarvo (“Ryhmän jäsenet”) tai valitse “Ryhmän ylläpitäjät”.
 6. 3/3: Ei tarvitse heti lisätä kaikkia jäseniä tai antaa kaikkia oikeita rooleja. Mielellään kuitenkin aseta heti 3+ omistajaa, niin että jos joskus tulevaisuudessa sinun ja toisen omistajan Gmail-tunnukset ovat kuolleet, vielä yksi omistaja löytyy.

Jos mogasit jotain, voit mennä luomaasi ryhmään ja vasemmalta ottaa “Ryhmän asetukset” tai “Jäsenet” ja korjata asian. Tee ainakin tämä:

 1. “Ryhmän asetukset” alavasemmalta
 2. “Ketkä voivat nähdä jäsenet”: isoimmissa ryhmissä ehkä “Ryhmän ylläpitäjät”, tiiviimmissä ehkä “Ryhmän jäsenet”. Sama koskee kohtaa “Ketkä voivat nähdä jäsenten sähköpostiosoitteet”.
 3. “Aiheen etuliite”: esim. “[Kilo-treenit]”
 4. “Ryhmän sähköpostien kieli”: englanti voi olla hyvä valinta.
 5. “Tallenna muutokset” sivun alareunasta (kelaa alas).
listat/moderaattoriohjeet.txt · Last modified: H:m d/m/Y by 47.128.47.145