User Tools

Site Tools


treenit:futsal

Futsal/salibandy: Pääsääntöisesti sisä- ja ulkotreenimme ovat avoimia kaikille maailman ihmisille, ja niihin pääsee ilmaiseksikin. Saisit olla lähellä alimpien divisioonien tasoa, mutta tämän sumean kriteerin täyttää osa niistäkin, jotka ovat pelanneet jalkapalloa vain kavereiden kanssa (tai salibandyä vain koulussa). Jos olet epävarma, tule kokeilemaan (sisätreeneihin tulosta pitää sopia ennalta, ulkotreeneihin saa ilmestyä yllättäenkin). Pelitilaisuuksia on ehkä parisataa vuodessa sisällä ja ulkona. Naisetkin voivat osallistua.

Meilaa mikkosavin (kissanhäntämerkki) hotmail.com ja kerro, mille vuoroille haluat vakiopelaajaksi (n. 30 - 70 euroa / viikonpäivä / n. 1.10. - 29.4.) ja mille pelkäksi varamieheksi (aina ilmaista, saat kutsuja kun on tilaa, ei tarvitse vastata, ellei kiinnosta).

Koko loppusivu on pelkkiä ei-välttämättömiä tarkentavia tietoja.

Vuorot ovat futsalia paitsi kohdan “Salibandy” alla olevat Fiban vuorot (ke 19, la 16.30; ke on 6. divarin tasoa, la tavistasosta ylöspäin).

Vuoron vetäjän ohjeet

Futsal-treenit

(Futsal tarkoittaa futista liikuntasalissa tms. noin 5 vs. 5. Suosittelemme ilmoittautumaan vähintäänkin kaikkien alla mainittujen treenien varamieslistoille (ja lisäksi la-salibandyn). Se ei ikinä maksa mitään eikä sido mihinkään mutta saat usein pelitilaisuuksia.)

Kausi 2022-2023

Tiedot ovat ajantasaisia 20.11.2022, mutta mukaan on voinut eksyä jokin vanha yhteystieto tms.

Kilon treenit ovat sukupuolineutraaleja.

Vuorojen vakiopaikat: jos haluat jonkin vuoron vakiopelaajaksi, se maksaa n. 50 - 70 euroa / talvi (siis kai alle 3 euroa/kerta; ei kertamaksua). Mikko meilaa aina (elo-)syyskuussa treenilistalle meilin, johon vastaamalla voi ilmoittautua (mikkosavin(atmerkki)hotmail.com), ja joskus vakiopaikkoja on tarjolla myöhemminkin (kysy). Muutoin kannattaa liittyä treenilistalle (tai harva-listalle) odottamaan ensi kauden vakiopaikkojen myynti-ilmoitusta ja sillä välin liittyä myös vähänkään kiinnostavien vuorojen varamieslistoille päästäkseen pelailemaan tänäkin talvena.

Varamieslistalle mahtuu aina, eikä se sido mitenkään eikä maksa mitään, vaikka pääsisit pelaamaan kuinka paljon tahansa. Listalle tulee kutsumeili, kun on tilaa (= yleensä). Voit vastata siihen niillä kerroilla, joina haluat pelaamaan. Vetäjä ilmoittaa, jos mahduit mukaan (toivottavasti muutenkin).

Vuoroille ei siis voi tulla ilman kutsua! (ja vahvistusta vastaukseesi) paitsi vakiopelaajamaksun maksaneet, jotka ilmoittautuvat ilmomaatissa.

Varamieheksi voi ilmoittautua Mikolle tai lokakuun alun jälkeen yksittäistapauksissa suoraan kyseisen vuoron vetäjälle. Näin saat kutsun aina kun on tilaa. Kilon treenit-postituslistalle kutsuja tulee vain erikoistapauksissa. Varamieheksi ilmoittautuminen ei sido sinua mihinkään.

Kaikki voivat ilmoittautua muuhun paitsi ti 20.30 -vuorolle, jonne eri systeemi (K3-väki, futsaljoukkueet yms.).

Haukilahden koulu tiistaisin 18.30 - 20 (sali 308 m^2))

 • Koulun pohjoisimman osan länsireunalta mennään sisään. https://goo.gl/maps/DPohpcMyqQ9dYXZZ6
  • Kun tulet koululle etelästä Koulutanhuaa pitkin, kierrät siis oikealta koulun länsisiiven taakse siellä olevalle liikuntarakennukselle.
 • Vetäjä: Vladimir Sh. (2020-2021).

K3/futsaljoukkueen vuoro: uusi Pohjois-Tapiolan koulu, ti 20.30, eri systeemi

 • Voit kerran kokeilla ilmaiseksi, jos arvioit olevasi jonkin futsaldivarin tasoa ja harkitset liittymistä divarijoukkueeseen tänä tai ensi talvena. (Kilo 3:n väki muutenkin.) Sitten voit kysyä vetäjiltä vakiopaikasta vuorolla (maksullinen). Kannattaa ensin varmistaa vetäjältä, että myös kyseisellä viikolla on vuoro!
 • 2022-2023, Pohjois-Tapiolan yhtenäiskoulu, liikuntasali 662m2 (Sepontie 4), alustavasti 27.09.2022 - 25.04.2023. Ei vuoroa 06.12.2022 13.12.2022 20.12.2022 27.12.2022 21.02.2023
 • Vetäjä: Jarno Piik (email: etunimi.sukunimi@gmail.com)

to 20.30 uusi Pohjois-Tapiolan koulu

 • Jos ovi on lukossa, voit koputtamisen lisäksi myös soittaa: 0503680816 (Mikko).
 • 662 m2, oikeat maalit, 1+4 vs. 1+4. Vaihtomiehiä saisi olla ainakin 1+1.
 • Ilmomaatti mikkosavin(at)hotmail.com.
 • 2022-2023, Pohjois-Tapiolan yhtenäiskoulu, liikuntasali 662m2 (Sepontie 4), alustavasti 29.09.2022 - 27.04.2023. Ei vuoroa 15.12.2022 22.12.2022 29.12.2022 23.02.2023

Uusi Pohjois-Tapiolan koulu

 • Sepontie 4, 02130 Espoo
 • Ajo-ohje: K‑Market Pohjantähden kohdalla käänny Kalevalantieltä Louhentielle (eli pohjoiseen), sieltä 500 m myöhemmin käänny vasemmalle Sepontielle ja heti vasemmalle parkkipaikalle
  • Parkkipaikan keskellä on A-ovi. Ovikello on vasemmalla seinässä. (Ellei vahtimestari avaa ovea siitä, katso ovesta vahtimestarin puhelinnumero ja soita.)
  • oven jälkeen oikealle lähtee käytävä, jonka päässä on iso salimme ja sen pukuhuoneet.

Otaniemen lukio su 16 - 17:30

Tietotie 6, (735 m^2). Ilmoittautuminen vanhassa su-ilmomaatissa eli tässä: https://deep.kapsi.fi/kiloif/ilmoittautumiset/su-p-tapiola/

Paikkana on siis Otaniemen lukio sali (Tietotie 6) ja sisäänkäynti tapahtuu liikuntasalin ovesta D. Ovi on lukossa joten koputtele, niin joku tulee avaamaan oven. Parkkipaikkoja on koulun edessä Tietotiellä.

Salibandy (Fiba ry)

Kilon väkeä ja muitakin otetaan mielellään la-varapelaajalistalle (ja maalivahteja myös ke-vuorolle). Sekasäbää, joskin ke-vuoro on hyvin miesvaltainen. Kilon ulkotreeneissä ja futsaleissakin naisia on ollut harvoin mutta he ovat tervetulleita kaikkiin. La-vetäjä on Kilon pj. Fiba ry.

Ke on miesten 6. divarin tasoa (alin), la lähinnä tavistasoa ja alimpien divarien tasoa. Kaikissa ainakin varapelaajien riittää olla “sinnepäin”. Kaikissa pelit ovat olleet kilttejä ja siistejä. Ke & la yleensä maalivahdit (joskus kangas/vaneriveskat).

ke 19-20 Esport Arena (salibandy)

 • Alakerran keskimmäinen kenttä (“3”). Juoksuradalle pääsee jo 18.30.
 • Vakio- tai varapelaajaksi pääsee helpoiten ma- tai la-vuoron kautta. Varapelaajia käytetään harvoin ke. https://fiba.nimenhuuto.com/events/
 • Maalivahteja otetaan kuitenkin auliisti (tai maalivahti-kenttäpelaajia). Ilmoittaudu Jarmolle tai kalle.mikkola@iki.fi
  • Ma 10 alkaen ensimmäiset maalivahdit saavat paikat. Siihen asti 2 vakiomaalivahtia voivat ilmoittautua. Sen jälkeen varamaalivahdit voivat siis itse ilmoittautua ja jo sitä ennen pois ilmoittautuneiden vakiomaalivahtien tilalle.
 • TUMMA JA VAALEA PAITA MUKAAN! (sisäpelikengät, juomapullo) Pue päälle se paita, kumpia näyttää olevan vähemmän, kun tulet.
 • Kun tulet vaihtoon, huuda paikkasi vaihtopelaajille, ellei sinulla ole vaihtoparia. Ihanteellisesti noin 1-2 min vaihdot, jos vaihtomiehiä on paljon / sinulla on pari.

Paikka: Esport Arena (Ratiopharm Arena, se iso sinivalkoinen kupla Tapiolan urheilupuiston keskellä).

 1. Pääovista (länsipuoli) sisään, jolloin portaat johtavat 2. kerrokseen (vaikea välttyä niiltä),
 2. 2. kerroksessa etuoikealla näkyy kahviotiski, jolle sanot tulevasi Fiban vuorolle, ellei porttikoodi toimi
  1. porttikoodilla (kysy vetäjältä ennalta!) pääsee kahvion oikealla puolella olevan portiston keskimmäisestä portista.
 3. Heti porttien jälkeen vasemmalta portaat alakertaan, sitten vasemmalle juoksuradan viertä: suoran puolivälissä on käytävä kentällemme (3 eli keskimmäinen).
 4. Hieman ennen käytävää on miesten pukuhuone, josta pääsee läpi kentälle, paitsi että S2020 pukuhuone oli lukossa koronan vuoksi.

La 16.30 uusi Pohjois-Tapiolan koulu (salibandy)

 • Sekasalibandyä, harrastetasoista. Voit siis olla tavis tai aladivaritasoa. Fiba ry, mutta kilolaisiakin näkee hieman.
  • Käytävän päässä olevat pukuhuoneet (6-8) miehille, aiemmat (3-5) naisille. Suurimpaan numeroon (8 & 5) ne, jotka haluavat juttuseuraa. (7:ssä on yleensä edellisen vuoron väki.)
 • Paikka: katso ylempää kohta “Pohjois-Tapiolan koulu”.
 • 662 m2 (83 % oikeasta)
 • Voit tulla ilmaiseksi kokeilemaan, mutta ilmoita tulostasi: kalle.mikkola@iki.fi 0407545660
 • Sen jälkeen voit sopia liittymisesta varapelaajalistalle (ilmaista) tai vakioporukkaan (2 euroa/kerta). Maalivahdit ilmaiseksi vakionakin. Yli puolet kerroista 2 veskaa.
 • Oma maila, juomapullo, sisäpelikengät.

Muut tilat

Näissä tiloissa Kilolla voi taas joskus olla harjoituksia.

Ruoholahden urheilutalo

Kävelymatkan päässä Ruoholahden metroasemalta. Isossa kaukalossa voi pelata tarvittaessa ylisuurellakin porukalla (esim. 1+5 vs. 1+5).

Taavinkylän koulu (pe 20 varavuoroja 2015-16)

 • Taavilantie 19, 02180 Espoo (Mankkaa). p. 09 81639190. (Turunväylältä pääsee Nihtisillan läheltä, Tapiolasta pääsee Mankkaantietä pitkin.)
 • Sisään kaakkoispään pää(?)ovista ja tuulikaapista heti vasemmalle (jolloin vaksi ja pukuhuoneet vasemmalla ja sali oikealla).
 • 440 m2, miel. 4 vs. 4, ahtaahkoa 5 vs. 5, sählymaalit (tai patjamaalit tai penkkimaalit).

VANHENTUNUT K2021 jälkeen: Matinlahden koulu (ma 20, salibandy)

Tällä vuorolla pelataan vain salibandya. Matinkylässä. 2019 siirtyy Kilolta Fiballe, mutta pari kilolaistakin vielä löytyy näiltä ma- ja la-säbävuoroilta.

 • Treenit joka ma klo 20-21.30 (noin 1.9.-29.4.?)
  • Ei vuoroa: (n. 5.12.-6.1.???)
 • Vetäjä: Heikki Suhonen
 • Varapelaajia kaivataan lisää (ilmoittautua voi vetäjälle).
  • Jos olet jo tämän vuoron varamieslistalla: varamiehet pelaavat ilmaiseksi ja voivat ilmoittautua sitä mukaa kuin vakiopelaajat ilmoittautuvat pois. Ma 12 ilmoittautumattomat vakiopelaajat (vihreät) lasketaan poissa oleviksi, ts. ovat samalla viivalla varamiesten kanssa: ensimmäiset saavat paikat.
 • Jalkasyötöt ovat sallittuja (kuten 1.7.2014 alkaen yleensäkin salibandyssä - mutta sama pelaaja ei saa potkaista tahallaan kahdesti ilman että pallo käy mailassa tai osuu vastustajaan; haltuunotto jalalla tms. ei ole potku).
 • Pelit ovat 4 vs. 4. Sali on pieni, mutta hyvät pelit siellä saa aikaiseksi ja kunnon hiet.
 • Koulun osoite: Aapelinkatu 2-4 (Sulkapallohallin takana).
  • Kun Matinkartanontie kääntyy oikealle ja muuttuu samalla Aapelinkaduksi, sinä käännytkin vasemmalle parkkipaikalle (aivan viimeinen ajotie vasemmalle ennen tuota mutkaa).
  • Mene sisään parkkialuetta lähimmän rakennuksen lähimmästä ovesta katoksessa (rakennus on parkkiksen lounaispuolella).

VANHENTUNUT viim. K2021 jälkeen: Tiistilän koulu A (su 16)

 • Tiistilänkuja 1, Espoo. Kun ajat Tiistilänkujan päähän eli kääntöpaikalle, vasemmalla on hyvin parkkipaikkoja. Kun kävelet Tiistilänkujaa takaisinpäin parikymmentä metriä, tulet A-rakennuksen ja sen pääovien kohdalle. Niistä ainakin yksi on auki.
 • Kun tulet ovista sisään, pukuhuoneet ovat etuoikealla (vaksin koppi heti vasemmalla) ja pukuhuoneiden läpi kävellään salille (vaikea erehtyä). Kengät tulee riisua eteisessä.
 • 1+4 vs. 1+4. 621 m2, pitkä sali (Espoon isoin Suurpellon jälkeen), patjamaalit, loistava lattia (pitävä). Ei yo-kirjoitustaukoja! (P-Tapiolassa ja Mattlidenissa on; vastineeksi niissä on käsismaalit, täällä samankokoiset patjamaalit (tai pienemmät oikeat).)
 • Maalit: käsismaalien kokoiset patjat vasemman takakulman läheisestä liukuovesta (tai pienemmät oikeat pukuhuoneiden viereisestä vajasta ylempänä keskellä). Palautetaan.
 • Säännöt: Seinät sivu/päätyrajoina. Kulma/sivurajapotkut 1 m seinästä (vastustaja 2,5 m pallosta). Muuten normi-futsal paitsi:
 • Maalinteko: Pallon pitää osua etutahkoon. Särmä ei kelpaa. Jos siis potkaiset oikealta ja pallo kimpoaa takaisin oikealle, se on osunut särmään tai päätyyn, ei etutahkoon. Jos potkaiset positiivisesta kulmasta ja pallo kimpoaa patjasta päätyseinään, kyseessä voi silti olla etutahko-osuma eli maali (jos patja on taipunut ja siksi päästänyt pallo päätyyn eikä takaisin kentälle - tai kierteen vuoksi) - pitää vain “nähdä”.
 • su 16-17.30 Ilmomaatti (ilmomaatti aluksi nimellä su-P-Tapiola).
  • Ilmot sisään viimeistään pe klo 12, jotta vuoron vetäjä voi hommata riittävästi varamiehiä. Su klo 12 ehkä-miehet muuttuvat automaattisesti ei-miehiksi ja vuoron vetäjä voi ottaa varamiehen tilalle. Tässä tapauksessa vakkari ei voi enää tulla pelaamaan kysymättä vuoron vetäjältä ensin.
  • Vetäjä: Vege

VANHENTUNUT: Mattlidens skola (pe 2016 asti)

 • Matinsyrjä 13, Espoo osuu nyt lähelle (oikea osoite Matinsyrjä 1 A lienee navigaattorissakin väärässä paikkaa). Autolla Kehältä (pohjoisesta) tai Länsiväylältä (lännestä) tultaessa kierrät liikenneympyrän kautta spiraalin myötäpäivään koulun ympäri, niin pääset sen pohjoispuoliselle parkkikselle. Tarkemmin:
 • Ajo-ohje: Kehä II:ta liikenneympyrästä oikealle Nelikkotielle ja pian taas oikealle pohjoiseen (Mattberget/Matinkallio; pian nimi muuttuu: Matinsyrjä/Mattliden mutta jatkat siis “samalla tiellä” kääntymättä pohjoiseen). Aja tämän tien (Matinsyrjä) päähän eli melkein Länsiväylälle, jolloin se kaartaa oikealle umpikujaksi parkkipaikalle. Parkkipaikalla näet etuvasemmalla syvennyksessä E-oven, jossa lukee “käytä oikealla olevaa ovea” tms., ja tästä 3 (?) m päässä E-ovesta olevasta ovesta pääset sisään. Siellä näkyi 2 naisten pukuhuonetta, joista ainakin kauempana olevan läpi pääsee saliin (pue siellä). Alueella on kolme koulua, ja tämän yläasteen liikuntasali on isoin. kuva.
 • pe 20-21.30. 400 m2. Aidot futsal-maalit! 4 vs. 4 lentävällä toimii hyvin (ensisijainen), 1+4 kohtalaisesti.

VANHENTUNUT K2019:N JÄLKEEN: P-Tapiolan koulu ke 18.30 tai 19

 • Paikka ym.: ks. to-vuoro yltä.
 • Tälle vuorolle poikkeuksellisesti varamiehetkin ilmoittautuvat itse ke-ilmomaatissa (jonka URL on hämäävä):
 1. Tarkasta, että “Tulossa: N” -kohdassa N < 12. (Ti klo 12:n jälkeen. Ennen ti klo 12 pitää olla Tulossa+Ehkä+EiTietoa < 12.) (Jos ilmomaatissa on sallittu 13:skin ilmoittautuja, se on maksavia vakiomiehiä varten.)
 2. Katso jokin vapaa X-mies (“X2, varamies” tms.). (Tässä “Vapaa” tarkoittaa “Ei”-tilaa, suluissa tai ilman sulkuja.) (Paitsi jos löydät lopusta juuri sinulle nimetyn tunnuksen, esim. “vara, JanHagelberg”, käytä sitä.)
 3. Alhaalta “Ilmoittaudu”-linkki
 4. Valitse se katsomasi vapaa X-mies.
 5. salasana: kysy vetäjältä (ilmoittaudu samalla varamieslistalle)
 6. Kommenttiin nimesi tai nimimerkkisi.
 7. Paina “Ilmoittaudu”-painiketta.

Säännöt

 • Jos vetäjä ei ole paikalla, pelaajat sopivat vastuuhenkilön, joka varmistaa näiden ohjeiden noudattamisen.
 • Kohtele kaikkea hyvin. Jos tapahtuu jotakin epätavallista (esim. jotain rikkoutuu), raportoi valvojalle tai omavalvontavuorolla [vuoron vetäjän kautta] Mikko Savinille.
 • Sepon koulu (entinen Pohjois-Tapiolan koulu) (omavalvontavuorot):
  • Vuoron jälkeen hae salibandymaalit (ja futsalmaalit) saliin käytävästä tai päätyaulasta, jos ne eivät ole salissa (vaikka jokin toinen seura olisi ne sinne työntänyt).
  • Sammuta valot salista ja käytävästä (pukuhuoneista sammuu vähitellen itsestään (ja käytävästä??)).
  • Ehdottomasti ulko-oven on mentävä lukkoon poistuttaessa!!!
 • Vetäjä: kertaa vuorosi kävijöille ohjeet tarvittaessa.
  • Nimeä vastuuhenkilö joka vuorolle (jos normaali vetäjä ei ole paikalla).

Varusteet

Yleensä normaalit. Siis kengät eivät saisi olla tummia jälkiä lattiaan jättäviä ulkolenkkareita, futsaliin suositellaan sisäfutiskenkiä ja säärisuojia, koska kerran kymmenessä vuodessa muuten sattuu. Juomapullo on suositeltava. Lisätietoja: varusteohjeita.

Linkkejä

treenit/futsal.txt · Last modified: H:m d/m/Y by 91.155.181.77