User Tools

Site Tools


treenit:futsal

Futsal/salibandy: Pääsääntöisesti sisä- ja ulkotreenimme ovat avoimia kaikille maailman ihmisille, ja niihin pääsee ilmaiseksikin. Saisit olla lähellä alimpien divisioonien tasoa, mutta tämän sumean kriteerin täyttää osa niistäkin, jotka ovat pelanneet jalkapalloa vain kavereiden kanssa (tai salibandyä vain koulussa). Jos olet epävarma, tule kokeilemaan (sisätreeneihin tulosta pitää sopia ennalta, ulkotreeneihin saa ilmestyä yllättäenkin). Pelitilaisuuksia on ehkä parisataa vuodessa sisällä ja ulkona. Naisetkin voivat osallistua.

Meilaa mikkosavin (kissanhäntämerkki) hotmail.com ja kerro, mille vuoroille haluat vakiopelaajaksi (n. 50 - 70 euroa / vuoro / n. 1.10. - 29.4.) ja mille pelkäksi varamieheksi (aina ilmaista, saat kutsuja kun on tilaa, ei tarvitse vastata, ellei kiinnosta).

Koko loppusivu on pelkkiä ei-välttämättömiä tarkentavia tietoja.

Vuorot ovat futsalia paitsi kohdan “Salibandy” alla olevat Fiban vuorot (ke 19, la 15.30; ke on 6. divarin tasoa, la tavistasosta ylöspäin).

Vuoron vetäjän ohjeet

Futsal-treenit

(Futsal tarkoittaa futista liikuntasalissa tms. noin 5 vs. 5. Suosittelemme ilmoittautumaan vähintäänkin kaikkien alla mainittujen treenien varamieslistoille (ja lisäksi la-salibandyn). Se ei ikinä maksa mitään eikä sido mihinkään mutta saat usein pelitilaisuuksia.)

Kausi 2023-2024

Tiedot ovat ajantasaisia 7.9.2023 etenkin päivien ja kellonaikojen osalta, mutta mukaan on voinut eksyä jokin vanha yhteystieto tms.

Kilon kaikki treenit ovat sukupuolineutraaleja, joskin muita kuin miehiä harvoin näkee muualla kuin Fiban la-salibandyssä.

Vuorojen vakiopaikat: jos haluat jonkin vuoron vakiopelaajaksi, se maksaa n. 50 - 70 euroa / talvi (siis kai alle 3 euroa/kerta; ei kertamaksua). Mikko meilaa aina (elo-)syyskuussa treenilistalle meilin, johon vastaamalla voi ilmoittautua (mikkosavin(atmerkki)hotmail.com), ja joskus vakiopaikkoja on tarjolla myöhemminkin (kysy). Muutoin kannattaa liittyä treenilistalle (tai harva-listalle) odottamaan ensi kauden vakiopaikkojen myynti-ilmoitusta ja sillä välin liittyä myös vähänkään kiinnostavien vuorojen varamieslistoille päästäkseen pelailemaan tänäkin talvena.

Varamieslistalle mahtuu aina, eikä se sido mitenkään eikä maksa mitään, vaikka pääsisit pelaamaan kuinka paljon tahansa. Listalle tulee kutsumeili, kun on tilaa (= yleensä). Voit vastata siihen niillä kerroilla, joina haluat pelaamaan. Vetäjä ilmoittaa, jos mahduit mukaan (toivottavasti muutenkin).

Vuoroille ei siis voi tulla ilman kutsua! (ja vahvistusta vastaukseesi) paitsi vakiopelaajamaksun maksaneet, jotka ilmoittautuvat ilmomaatissa.

Varamieheksi voi ilmoittautua Mikolle tai lokakuun alun jälkeen yksittäistapauksissa suoraan kyseisen vuoron vetäjälle. Näin saat kutsun aina kun on tilaa. Kilon treenit-postituslistalle kutsuja tulee vain erikoistapauksissa. Varamieheksi ilmoittautuminen ei sido sinua mihinkään.

Kaikki voivat ilmoittautua muuhun paitsi ti 20.30 -vuorolle, jonne on eri systeemi (K3-väki, futsaljoukkueet yms.).

Haukilahden koulu tiistaisin 18.30 - 20 (sali 308 m^2))

 • Koulun pohjoisimman osan länsireunalta mennään sisään. https://goo.gl/maps/DPohpcMyqQ9dYXZZ6
  • Kun tulet koululle etelästä Koulutanhuaa pitkin, kierrät siis oikealta koulun länsisiiven taakse siellä olevalle liikuntarakennukselle.
 • Vetäjä: Vladimir Sh. (2020-2021).

K3/futsaljoukkueen vuoro: uusi Pohjois-Tapiolan koulu, ti 20.30, eri systeemi

 • Voit kerran kokeilla ilmaiseksi, jos arvioit olevasi jonkin futsaldivarin tasoa ja harkitset liittymistä divarijoukkueeseen tänä tai ensi talvena. (Kilo 3:n väki muutenkin.) Sitten voit kysyä vetäjiltä vakiopaikasta vuorolla (maksullinen). Kannattaa ensin varmistaa vetäjältä, että myös kyseisellä viikolla on vuoro!
 • Pohjois-Tapiolan yhtenäiskoulu, liikuntasali 662m2 (Sepontie 4),
 • Vetäjä: Jarno Piik (email: etunimi.sukunimi@gmail.com)

to 20.30 - 22.00 uusi Pohjois-Tapiolan koulu

 • Jos ovi on lukossa, voit koputtamisen lisäksi myös soittaa: 0503680816 (Mikko).
 • 662 m2, oikeat maalit, 1+4 vs. 1+4. Vaihtomiehiä saisi olla ainakin 1+1.
 • Ilmomaatti mikkosavin(at)hotmail.com.
 • Pohjois-Tapiolan yhtenäiskoulu, liikuntasali 662m2 (Sepontie 4)

Uusi Pohjois-Tapiolan koulu

 • Sepontie 4, 02130 Espoo (valkoinen, vanhan Sepon koulun paikalla; vanha (väärä) P-Tapiolan koulu lojuu yhä Sepontien lopussa)
 • Ajo-ohje: K‑Market Pohjantähden kohdalla käänny Kalevalantieltä Louhentielle (eli pohjoiseen), sieltä 500 m myöhemmin käänny vasemmalle Sepontielle ja heti vasemmalle parkkipaikalle
  • Parkkipaikan keskellä on A-ovi. Ovikello on vasemmalla seinässä. (Ellei vahtimestari avaa ovea siitä, katso ovesta vahtimestarin puhelinnumero ja soita. Tai soita Liikuntasali-ovikelloa (muu on turhaa, jos omavalvontapäivä eli su tai eräät pyhäpäivät).)
  • oven jälkeen oikealle lähtee käytävä, jonka päässä on iso salimme ja sen pukuhuoneet.

Otaniemen lukio su 15.30 - 17

Tietotie 6, (735 m^2). Ilmoittautuminen vanhassa su-ilmomaatissa eli tässä: https://deep.kapsi.fi/kiloif/ilmoittautumiset/su-p-tapiola/

Paikkana on siis Otaniemen lukio sali (Tietotie 6) ja sisäänkäynti tapahtuu liikuntasalin ovesta D. Ovi on lukossa joten koputtele, niin joku tulee avaamaan oven. Parkkipaikkoja on koulun edessä Tietotiellä.

Salibandy (Fiba ry)

Kilon väkeä ja muitakin otetaan mielellään la-varapelaajalistalle (ja maalivahteja myös ke-vuorolle). Sekasäbää, joskin ke-vuoro on hyvin miesvaltainen. Kilon ulkotreeneissä ja futsaleissakin naisia on ollut harvoin mutta he ovat tervetulleita kaikkiin. La-vetäjä on Kilon pj. Fiba ry.

Ke on miesten 6. divarin tasoa (alin), la lähinnä tavistasoa ja alimpien divarien tasoa. Kaikissa ainakin varapelaajien riittää olla “sinnepäin”. Kaikissa pelit ovat olleet kilttejä ja siistejä. Ke & la yleensä maalivahdit (joskus kangas/vaneriveskat).

ke 19-20 Esport Arena (salibandy)

 • Alakerran keskimmäinen kenttä (“3”). Juoksuradalle pääsee jo 18.30.
 • Vakio- tai varapelaajaksi pääsee helpoiten la-vuoron kautta. Varapelaajia käytetään harvoin ke. https://fiba.nimenhuuto.com/events/
 • Maalivahteja otetaan kuitenkin auliisti (tai maalivahti-kenttäpelaajia). Ilmoittaudu Jarmolle tai kalle.mikkola@iki.fi
  • Ma 12 alkaen ensimmäiset maalivahdit saavat paikat. Siihen asti 2 vakiomaalivahtia voivat ilmoittautua. Sen jälkeen varamaalivahdit voivat siis itse ilmoittautua ja jo sitä ennen pois ilmoittautuneiden vakiomaalivahtien tilalle.
 • TUMMA JA VAALEA PAITA MUKAAN! (sisäpelikengät, juomapullo) Maila-arvonnassa pukuhuoneiden puolelle päätyneet pukevat mustan paidan.
 • Kun tulet vaihtoon, huuda paikkasi vaihtopelaajille, ellei sinulla ole vaihtoparia. Ihanteellisesti noin 1-2 min vaihdot, jos vaihtomiehiä on paljon / sinulla on pari.

Paikka: Esport Arena (Ratiopharm Arena, se iso sinivalkoinen kupla Tapiolan urheilupuiston keskellä).

 1. Pääovista (länsipuoli) sisään, jolloin portaat johtavat 2. kerrokseen (vaikea välttyä niiltä),
 2. 2. kerroksessa etuoikealla näkyy kahviotiski, jolle sanot tulevasi Fiban vuorolle, jos porteista yllättäen ei muuten pääse läpi
 3. Heti porttien jälkeen vasemmalta portaat alakertaan, sitten vasemmalle juoksuradan viertä: suoran puolivälissä on käytävä kentällemme (3 eli keskimmäinen).
 4. Hieman ennen käytävää on pari miesten pukuhuonetta, joista pääsee läpi kentälle.

La 15.30 - 17.00 Pohjois-Tapiolan koulu (salibandy)

(Valkoinen koulu! Louhentieltä sisäänkäynti pyöräilijöille, siis vanhan Sepon koulun paikalla 2022-, ei vanhan P-Tapiolan koulun, joka lojuu yhä Sepontien päässä.)

 • Sekasalibandyä, harrastetasoista. Voit siis olla tavis tai aladivaritasoa. Fiba ry, mutta kilolaisiakin näkee hieman.
  • Käytävän päässä olevat pukuhuoneet (6-8) miehille, aiemmat (3-5) naisille. Suurimpaan numeroon (8 & 5) ne, jotka haluavat juttuseuraa. (7:ssä on yleensä edellisen vuoron väki.)
 • Paikka: katso ylempää kohta “Pohjois-Tapiolan koulu”.
 • 662 m2 (83 % oikeasta)
 • Voit tulla ilmaiseksi kokeilemaan, mutta ilmoita tulostasi: kalle.mikkola@iki.fi 0407545660
 • Sen jälkeen voit sopia liittymisesta varapelaajalistalle (ilmaista) tai vakioporukkaan (2 euroa/kerta). Maalivahdit ilmaiseksi vakionakin. Yli puolet kerroista 2 veskaa.
 • Oma maila, juomapullo, sisäpelikengät (ehkä pelilasit).

Säännöt

 • Jos vetäjä ei ole paikalla, pelaajat sopivat vastuuhenkilön, joka varmistaa näiden ohjeiden noudattamisen.
 • Kohtele kaikkea hyvin. Jos tapahtuu jotakin epätavallista (esim. jotain rikkoutuu), raportoi valvojalle tai omavalvontavuorolla [vuoron vetäjän kautta] Mikko Savinille.
 • Pohjois-Tapiolan koulu (entinen Sepon koulu):
  • Vuoron jälkeen hae penkit salin seinustalle, jos ne ovat käytävällä (vaikka jokin toinen seura olisi ne sinne työntänyt).
  • Liikuntavälinevarastokin on jätettävä siistiksi.
  • Älkää nojatko hätäpoistumistieovien poikkitankoihin: ovi aukeaa ja maksullinen vartija tulee! (Ilmoita heti vahtimestarille, jos ovi aukeaa.)
 • Vetäjä: kertaa vuorosi kävijöille ohjeet tarvittaessa.
  • Nimeä vastuuhenkilö joka vuorolle (jos normaali vetäjä ei ole paikalla).

Varusteet

Yleensä normaalit. Siis kengät eivät saisi olla tummia jälkiä lattiaan jättäviä ulkolenkkareita, futsaliin suositellaan sisäfutiskenkiä ja säärisuojia, koska kerran kymmenessä vuodessa muuten sattuu. Juomapullo on suositeltava. Lisätietoja: varusteohjeita.

Linkkejä

treenit/futsal.txt · Last modified: H:m d/m/Y by km