User Tools

Site Tools


jojo:pelipaikka-ohjeet_jojolle
 • Pelaajasiirto ja pelipassien hyväksyminen ym.: ks. Uudet pelaajat (2018 päivitetty)
 • pelipaikka-ohjeet_jojolle (tämä sivu, osittain päällekkäinen edellisen kanssa; saa yhdistää tms.) (2017 päivitetty)
 • kauden_alussa: Pelipaikka- ja TASO-ohjeita
  • pelipaikka: näin (vara)jojot hankkivat seurakäyttäjäoikeudet (voidakseen hoitaa pelaajasiirtoja). Siitä lisää ed. sivullakin.
Joukkuetoimihenkilön oikeuksien hakeminen

1. Kirjaudu omilla tunnuksillasi Pelipaikkaan (sähköposti tai PalloID).

2. Mene kohtaan “Lisää joukkuetoimihenkilö” ja täytä tarvittavat tiedot.

 • Organisaatio = KILO IDROTTSFÖRENING
 • Kategoria = Joukkueenjohtaja (voi asetella pelejä ja hoitaa hallinnolliset tehtävät piirin suuntaan)

3. Hakemus menee seuran käsiteltäväksi, jonka jälkeen rekisteröinnin status muuttuu Aktiiviseksi.

Näin hoidat maksun (pelipassi tai pelaajasiirto)

Jos teet seurakäyttäjänä pelaajasiirron tai pelipassin uusimisen pelaajan puolesta, voit silti lähettää laskun pelaajalle (näin Kilo yleensä tekeekin):

 1. Valitse “Maksa nyt” (älä “maksa myöhemmin”!)
 2. Klikkaa laskun kuvaa (pankkien logojen perässä vikana).
 3. Lasku tulee ruudulle ja pääset syöttämään pelaajan meiliosoitteen.
 4. Voit vaikka syöttää kerralla monta osoitetta pilkuilla erotettuina, jos haluat monelle (testattu 2018).
 5. Tällöin pelaaja saa meilin, jossa on linkki, jota klikkaamalla hän pääsee maksamaan heti.
  1. Tietysti hänen pitää lopuksi valita “Palaa myyjän palveluun” tms., tai muuten joudut ehkä jälkeenpäin selvittämään asiaa / maksu rekisteröityy myöhemmin (sakolta silti välttyy).

Pelaajasiirrot: tilisiirto tai seurakäyttäjä maksaa

“Seuran pitää viedä siirto kokonaan loppuun. Maksuvaiheessa valitkaa Maksa nyt ja lähettäkää tilisiirto pelaajalle sähköpostilla, niin hän voi maksaa pelipassin.” Siis maksu systeemissä on mahdollinen vain seurakäyttäjän taholta, siirrettävä pelaaja ei voi itse maksaa passia systeemissä (vaan tulee tilisiirto ⇒ pankkiviive, jos seurakäyttäjä ei maksa). Vanhat pelaajat voivat.

Seurakäyttäjäkin voi uudistaa pelipassin

(Yleensä Kilo ei tee näin.)

Henkilöt > Nippu-uudistaminen (anna *-tiedot). Joudut tietysti maksamaan omalta tililtäsi tai lähettämään tilisiirron pelaajalle.

Vaihtoehtoisesti haulla mene pelaajan sivulle ja klikkaa alhaalta “Rekisteröinnin tiedot”, sen alareunasta “Uudista rekisteröinti” ja hoida maksu (“Maksa nyt” ja ei tilisiirrolla vaan verkkopankissa ja “Palaa myyjän palveluun” (sp?)). Jos “Rekisteröity kohteeseen KILO IDROTTSFÖRENING roolilla Pelaaja” näkyy kahdesti, niistä ehkä toinen on futsal ja toinen Jalkapallo (selviää kohdasta “Rekisteröinnin tiedot” ja pitää tietysti uudistaa haluttu/kumpikin.

? 2019-: ilmoitetaan pelaajille, että jos maksamaa jäsenmaksussa 45 euroa ekstraa 31.3. mennessä, seura hoitaa pelipassin?

 • Hyöty: Säästäisi pelaajalta vaivaa ja mahdollistaisi Smartumin käytön “pelipassiinkin”. Lisännee ajoissa hoidettujen pelipassien määrää ⇒ jojostressi vähenee.
 • Haitta: Pitää sitten olla hyvissä ajoin (pankkiviive ym.) ja pelaaja ei tule tarkastaneeksi yhteystietojaan. Joku joutuu uusimaan nämä ja meilaamaan laskut Lemalle maksettaviksi (tai pankkitunnarit myös jollekulle).
Onko pelaajan PELIOIKEUS OK?
 1. Kirjaudu Pelipaikkaan seurakäyttäjänä (riittääkö joukkuekäyttäjyys?).
 2. Vasemmasta palkista “Henkilöt” (3. ikoni eli ihmisen rintakuvaprofiili).
 3. “Hae”-kenttään kirjoita osa nimestä (tai palloID) ja paina Enter
 4. Alas ilmestyvästä listasta klikkaa oikean henkilön kohdalta “Näytä”
  1. Henkilö voi olla siinä moneen kertaan eri PalloID:llä. Näytä jokainen vuorotellen kunnes löytyy sellainen, jonka pelipassi on voimassa (if any). Tosin vain “rooli”=“Pelaaja”-rivit tarvitsee katsoa.
 5. Tällöin pääset Pelaajan sivulle. Siellä oikealla lukee “PalloID:nnnnnnnn” ja sen alla ovat pelaajan tiedot, alinpana: “Amatööri Pelaaja (Jalkapallo) voimassa asti 31.12.2018”
  1. Jos tuota sitaattia ei näy, Pelipaikka ei tiedä, että pelipassi olisi voimassa (oltava myös oikea laji: jalkapallo/futsal).
   1. Tosin joskus kestää noin 1-4 tuntia maksusta ennen kuin rekisteröityy Pelipaikkaan tuohon kohtaan? (TASOon vieläkin hitaammin.)
   2. Klikkaa vasemmalta rahaikonia (seteli ja kolikkopinoja) ⇒ siellä maksu näkyy suoritettuna jo ennen kuin Pelipaikka tajuaa, että pelioikeus on OK (mutta siihenkin voi olla viive, ainakin jos pelaaja ei valitse “Palaa myyjän palveluun” tms.). Käsittääkseni siellä näkyy myös, jos on jokin maksamaton maksu (pelipassi/siirto).
   3. Kuten alempana kerrotaan, riittää että pelaaja on maksanut pelipassin. (Jos uusi pelaaja, Kilon pitää olla myös pyytänyt siirtoa, vanhan seuran hyväksynyt siirto ja mahd. siirron rekisteröintimaksu pitää olla maksettuna; sekin näkyy tuolta.)
  2. Jos tuo pelipassi on OK, saa pelata, mikäli pelaajasiirto on tehty
   1. (riittänee, että vanha ja uusi seura ovat hyväksyneet siirron, vaikka se vielä odottaisi jotain piirin hyväksyntää, kuten maksuttomissa siirroissa käy)
  3. Jos tuolla ei OK mutta pelaaja vannoo kolmasti maksaneensa oikean laskun jne., voit käyttää pelaajaa (TASOsta voi lisätä PalloID:llä).
   1. Piiristä ilmoitettiin n. 2016, että systeemit eivät ratkaise vaan se, että siirto on hyväksytty ja pelipassi maksettu.
 6. Tietysti muista karenssit, jos pelaaja pelaa useassa Kilon divarijoukkueessa.

Nyt ylävasemmalla on “Näkymä: <pelaajan nimi>”. Siitä nimeä klikkaamalla voit valita takaisin seuranäkymän (tai selaimen back-nuoli).

Milloin on pelioikeus?

Jos pelaaja on seurassa ja pelipassi maksettu, saa pelata, vaikka asia ei vielä näkyisi systeemissä.

Jos vanha ja uusi seura ovat hyväksyneet pelaajasiirron systeemissä ja siirto ja pelipassi on maksettu, saa pelata. (Piiristä ilmoitettiin.)

Kun kaikki on OK, on yleensä noin 1-4 tunnin viive, ennen kuin pelaajan tietojen alle hänen sivullaan ilmestyy “Voimassa 31.12.2018 asti”. Tätä ei siis tarvitse odottaa. (Lisäksi muistaakseni ilmaisissa pelisiirroissa Pelipaikka odottaa piirin vahvistusta, kun kaikki muu on OK - sitäkään ei tarvitse odottaa, jos Kilo on pyytänyt siirtoa, vanha seura on hyväksynyt siirron ja maksut on maksettu.)

Jos pelaaja maksaa laskun järjestelmän ulkopuolella, vaikkapa automaatilla, sekin riittää (ei tarvitse odottaa, että näkyy järjestelmässä).

Yrittäkää silti painostaa pelaajat maksamaan pelipassit ja siirrot aina “Maksa nyt” -toiminnolla ja kuukautta ennen pelejä, niin ette joudu stressaamaan.

ONGELMATAPAUKSET

JT näkyi maksettuna 10.5.17 mutta pelioikeutta ei ollut (vanha kilolainen). Vasta tuntia myöhemmin pääsin hyväksymään. Joskus viive voi olla pidempikin (ks. alempaa).

JH:n ja DK:n tapauksessa jostain syystä piti tehdä seuraavan ohjeen mukaisesti 2.5.17 (kun pelaajasiirto oli hyväksytty mutta JH:ta/DK:ta ei löytynyt mistään): “Kun olet painanut ”Käsittele” niin seuraavalta sivulta pitää painaa vielä ”Resolve hold as failed”. Sen jälkeen pääset maksamaan tai lähettämään laskun eteenpäin Maksut – Laskut -valikosta.”

Otin (rahis-oikeudet Kallella & Jarno Piikillä - muukin voi saada):

 1. Maksut > Maksuhistoria
 2. “Rajaa:” pätkä etu- tai sukunimeä tähän ⇒ löytyi oikea henkilö
 3. Hänen kohdallaan klikkasin “Käsittele” > “Resolve Hold as Failed”
 4. Maksut > (en valinnut mitään pudotusvalikoista) > Lähetä
 5. Rasti hänen maksunsa (1-2) listasta
 6. Alhaalta “Pay Invoices Now”
 7. “Tilisiirto”, lähetä lasku hänen meiliosoitteeseensa.
 8. Meilaa vielä hänelle selitysmeili: “Sait äsken Pelipaikalta meilissä linkin, josta pääset maksamaan pelipassin. Mieluiten maksa se pian linkin avulla verkkopankissa (eikä tilisiirrolla), jottei tule ongelmia.”

0 euron maksu hoitamatta tms.

JK:lla oli 0 euron futsalsiirtomaksu & 45 euron futsalpelipassi maksamatta. Koska jalkapallopelipassi oli jo maksettu, jälkimmäinen oli turha (mutta sen vuoksi ei ollut “Ratkaise”-painiketta). ⇒ Meilaa tällaisista tukiatpalloliitto.fi (käsittääkseni ei aiemminkaan estä pelioikeutta, koska maksut ja joukkueen hyväksyntä oli jo saatu; ks. alta).

“Esimerkiksi Jarno K:n siirto, joka oli seuranne työtehtävissä oli lukittuna odottaa maksua- statuksella. Sitä ei päässyt ratkaisemaan, sillä siellä oli turha pelipassimaksu avoimena sekä nollan euron siirtomaksu. Kävin peruuttamassa sen turhan pelipassimaksun sekä kuittasin 0€ siirtomaksun, jolloin siirto eteni liittoon hyväksyttäväksi. Jarnon siirto on siis nyt valmis!”

Pelaajaa ei löydy

DK:n, LM:n ja MN:n siirto hoidettu kokonaan maksua myöten (sis. pelipassi ja mahd. “siirtomaksu”) 2.5.2017. Silti ke 3.5. klo 18 eivät vieläkään löydy Kilon hausta. Ratkaisu:

 1. Henkilöt > Listaa henkilöt (vika)
 2. Kirjoita nimeä sen verran, että näet henkilön.
 3. “Näytä”
 4. “Amatööri Pelaaja (Jalkapallo) voimassa asti 31.12.2017” ⇒ edustusoikeus on siis kunnossa.

Tuolla nähdäkseni näkyvät ne ja vain ne, joilla edustusoikeus on kunnossa, joten kohdat 1.-2. kai jo riittäisivät.

JH:n hoidettua maksunsa (siirto 0 + passi 45) pystyin klikkaamaan häneltä vain “Ratkaise” > “Lähetä”, minkä jälkeen “asti 31.12.2017” -tekstiä ei näkynyt hänen “sivullaan” eikä häntä ei löytynyt edes “Listaa henkilöt” -kohdasta ennen kuin noin 5 minuutin viiveen jälkeen kumpikin seikka oli tullut kuntoon (klo 9.10 arkiaamuna). Odota siis tarvittaessa hetki.

"Listaa henkilöt" toimi mutta "Hae" ei

DK löytyi kohdasta “Listaa henkilöt” muttei kohdasta “Hae” (pelipassiaan maksamaton DG päinvastoin) 12.5.17. “Danielin rekisteröinti-tiedoissa oli puute, jonka vuoksi ei löytynyt nimihaulla; korjasin sen ja nyt löytyy. Tämä on järjestelmän ongelma, joka on tiedossa - ei siis käyttäjän vika! Jos näitä tulee, niin ilmoita siitä meille niin korjaamme tilanteen.”

AM→Kilo & JK→LPS: näkyivät seurakäyttäjälle vanhan seuransa pelaajina mutta käyttäjille itselleen uuden seuransa pelaajina (to 25.5.17, maksukin näkyi, mutta vasta ~ma 29.5. AM:n seura näkyi oikein, JK:n ei vieläkään ma klo 8). (Luulen: bugi, jonka piiri korjaa pyytäessäni, ei estäne pelioikeutta uudessa seurassa.)

Viiveet: maksu näkyy -> pelioikeus näkyy -> näkyy TASOssakin

Kun esim. pelipassi maksettu, pelioikeus on heti. (Tietysti mahd. siirto pitää tehdä, mutta ao. meilin perusteella siihenkään ei tarvitse odottaa piirin lopullista hyväksyntää joukkueiden hyväksyntien jälkeen!) Pitää siis lisätä käsin TASOon, jos ei näy siellä.

Jos maksat verkkopankissa, maksu kai näkyy heti Pelipaikassa mutta silti voi kestää, ennen kuin pelioikeus näkyy (“Amatööri Pelaaja (Jalkapallo) voimassa asti 31.12.2017”). TASOon se siirtyy kai n. klo 9 ja n. klo 17.30 (vain arkisin?).

VIIVE: Tilisiirron jälkeen kai pankkiviive ennen kuin maksu näkyy Pelipaikassa. Kun näkyy, joillain pelioikeus näkyy heti, joillain piirin hyväksynnän jälkeen (0-muutama pv). Sitten kai klo 9 & 17.30 siirtyy TASOonkin.

Sama pidemmin SPL:ltä

“Riipuen siitä, millaisesta rekisteröinnin hyväksymisestä on kyse, pelaaja joko aktivoituu heti, tai viiveellä. Jos esim. pelaajan status muuttuu, vaikka harrasteesta amatööriksi, kiertää rekisteröinti vielä joko piirissä tai liitossa hyväksyttävänä, riippuen rekisteröinnin laadusta. Siirrot hyväksytään pääsääntöisesti vielä piirissä, ennen kuin pelaajan tiedot aktivoituu.”

“Pelioikeus on kuitenkin heti maksusta voimassa, vaikka lopullinen hyväksyntä uupuisi, tällöin pelaajan voi lisätä manuaalisesti pöytäkirjaan, kunhan on varma siitä että maksut on maksettuina.”

“Ruuhka-aikoina viivettä voi olla muutama päiväkin, toki yritämme mahdollisimman nopeasti kaikki hyväksyä.”

“Kun maksuja maksetaan ja ne kirjautuvat Pelipaikkaan, täytyy muistaa että Taso-järjestelmään ne päivittyvät viiveellä, normaalisti muistaakseni kaksi kertaa päivässä, kerran aamulla noin yhdeksän aikoihini ja toisen kerran illalla noin puoli kuuden aikaan.”

Pelaaja ei saa maksettua maksuaan / yritti maksaa, ei onnistu

Esim. “Uudistaminen epäonnistui, olemassa olevaa rekisteröintiä ei löytynyt. On myös mahdollista että uudistaminen on jo tehty”

Pelaaja yritti uudistaa pelipassin mutta Pelipaikka meni jumiin. Kun yrittää uudelleen, tulee tuo aina, kun painaa “Jatka”.

Ratkaisu 1 (rahastonhoitajan oikeuksilla?):

 1. Mene henkilön sivulle (esim. seurakäyttäjän vasemman palkin Hae-toiminnolla hae nimen osaa, sitten klikkaa oikeaa osumaa jne.), niin että ylhäällä lukee “Näkymä: <henkilön nimi>”.
 2. Pelipaikan vasemmasta palkista Maksut > Listaa maksut.
 3. Rasti haluamasi maksu.
 4. Jne. (aika ilmeistä, melkein kuten yleensäkin pelipassia uudistettaessa).
  1. Siis “Maksa nyt”, ei “maksa myöhemmin”, ja sitten klikkaat tilisiirron kuvaa.

Ratkaisu 2 (rahastonhoitajan oikeuksilla?) (vaikeampi):

 1. Vasemmasta palkista klikkaa “Maksut”
 2. paina “Lähetä” (ei tarvitse valita mitään pudotusvalikoista)
 3. Näet listauksen maksuista. Rasti haluamasi maksu (oikean pelaajan oikea maksu) jne. … ja “maksa nyt”.

"Palautettu": maksu onnistui mutta rekisteröinti ei näy aktiivisena

Jos ottaa henkilön tuoreimman maksun ja painaa “Edit”, näkee: “KILO IDROTTSFÖRENING-Pelaaja-Jalkapallo-Amatööri-Aikuinen-2018-01-01/2018-12-31-Palautettu”. Syy: pelaaja vahingossa otti “Maksa myöhemmin” ja jojo yritti pelastaa tilanteen palauttamalla, minkä jälkeen Kalle sai yllä kuvatusti pelastettua tilanteen niin, että maksu onnistui (siis palautus oli turha). Ilmeisesti tämän vuoksi pelipassi ei näy aktiivisena, vaikka sen maksu näkyy järjestelmässä. Ratkaisu: meili Pelipaikan tukiosoitteeseen, joka toimimattomien neuvojen jälkeen: “Sain tuon uudistamisen tehtyä nyt täältä käsin ja kohdistin kauden 2018 pelipassimaksun siihen, joten rekisteröinti on nyt valmis.” (17.5.2018)

Lisätietoja

“Listaa henkilöt-välilehdellä näkyvät pelaajat jotka on seuraan rekisteröity. Kannattaa kuitenkin aina varmistaa että pelipassi on maksettuna yms. maksut.” 12.5.17. (Epäilen silti, että siellä näkyvät ovat aina edustusoikeudellisia.)

Miten palloID:tön pelaaja rekisteröi itsensä

(Siis n. 20+ vuotta pelaamatta pelipassilla. Ei saa olla ulkomaillakaan rekisteröity!)

Noudata näitä ohjeita: https://fi.support.fifaconnect.org/support/solutions/articles/7000009190-rekister%C3%B6in-itseni-pelaajana Siis mm.

 1. Kun olet vahvistanut saamasi sähköpostin,
 2. Valitse “Rekisteröi itsesi” > “Pelaaja” jne.
 3. seura = “Kilo idrottsförening”
 4. Pelipassin (45 e) lisäksi voit halutessasi ottaa vakuutuksen (muistaakseni V10 tai V11).
  1. Kun järjestelmä pyytää sinua maksamaan loppusumman, valitse jokin verkkopankki (ja “Palaa myyjän palveluun” tms.) eikä laskulla (jos vain mahd.).
PELIPAIKKA (fifaconnect) 2016

"Seuraava tehtävä on osoitettu sinulle toimenpiteitä varten: Työtehtävä: Pelaajarekisteröinnin uudistaminen"

Meili Kallelle: “Tila: PENDING” Kalle voi meilin yläoikean “login”-linkistä mennä sisään ja hyväksyä nuo. Siihen asti tuo “Pending” näkyy myös pelaajalle itselleen. Tosin 11.4. Kalle hyväksyi kaikki, “Pending” katosi mutta vieläkään 12.4. pelipassien maksuja ei näy kuin 29.3. asti.

(Tuo Pending-meili tuli, kun henkilö uusi rekisteröintinsä, kuten “kaikki” 2016 joutuvat tekemään. Myös kun Kalle itse (vaikka maksoi heti passin netissä) 17.3.2016. Kallen piti hyväksyä 11.4. myös itsensä.)

“Hyväksytty maksun jälkeen”

Tarkoittaa, että ei ole vielä maksanut (mutta OK, kun maksaa). Kun maksoi, tuli Pelipaikasta “Payment Received” -meili, jossa oli pelaajan ja maksun tiedot. Henkilöä ei myöskään enää löydy kohdata “Seuran työtehtävät” > “Odottavat rekisteröinnit”

Tarkemmin: Pelipaikan (seuratunnuksella Kilo if.) sivulla “Odottavat rekisteröinnit” näkyi mm. rivi:

Uudistaminen <etunimi sukunimi> <(etunimi sukunimi)> Pelaaja Jalkapallo Amatööri Aikuinen Hyväksytty maksun jälkeen - 19.04.2016 22:23 Näytä

“Odottaa piirin hyväksyntää” Piiri hyväksynee pian. Joskus menee monta päivää ⇒ voi hoputtaa piiriä. Myös tuki@palloliitto.fi auttaa Pelipaikka-asioissa.

Erikoistapaukset An.Ja.: “ rekisteröity uutena pelaajana (kansainvälinen pelaajasiirto?), vaikka hän on pelannut teillä jo aiemminkin ja hänellä on ollut ID-numero. Alkuperäisellä ID-numerolla hänen rekisteröintinsä ja pelipassinsa eivät ole kunnossa.” Sa.Ku.: futsal-siirtoa ei saa tehdä keväällä, koita kesäkuussa uusiksi.

Viralliset ohjeet
TASO

Esim. täältä näkee Kilo 2:n pelaajat tietoineen:

Nyt 12.4.2016 näkyy vain 29.3. mennessä pelipassinsa maksaneilla maksu-pvm (koko seuran ainoa poikkeus: Xxx 4.4., siis nimen vasemmalla puolella “PP 4.4.”, mutta esim. Yyy 30.3. ja Zzzz 4.4.: heillä ei ole PP-merkintää eikä pvm:ää). Tilanne oli sama tai melkein sama jo 11.4. (esim. K2:ssa 29.3. oli vika pvm ja Juniorsissa joko sama tai korkeintaan Xxxx) ennen kuin ma-iltana “hyväksyin” kaikki rekisteröintien uusinnat, joten ei liene siitä kiinni.

Joukkueenjohtajan lisääminen

2020: Esim. Oma tili > “Kilo Idrottsförening” > Joukkueet > Kilo IF/1 > Taustat. TJ ei löytynyt listasta (eikä PalloID:llä). Taustoissa näkyi teksti: “Listalta löytyvät taustahenkilöt, jotka on merkitty Pelipaikkaan aktiviivisiksi.” https://taso.palloliitto.fi/taso/joukkue.php?joukkue=63452&sivu=liitatoimihenkiloita

Siksi tasossa piti lisätä TJ joukkueen toimihenkilöksi, sitten seuran pj:n tehtävälistään (muidenkin “seuratoimihenkilöiden”?) ilmestyi tämän roolin hyväksyminen TJ:lle.

Vielä pitkän aikaa tämän jälkeenkään TJ:tä ei löytynyt Tasosta, mutta seuraavana aamuna se löytyi. Ehkä Pelipaikka päivittyy Tasoon öisin.

Lisäohjeita

24.3.2020: “Toimihenkilöt rekisteröidään Pelipaikassa Seurojen toimihenkilöiden tiedot päivittyvät automaattisesti Pelipaikasta TASO:on, kunhan seuratoimihenkilön rooli on aktiivinen Pelipaikassa (rooli pitää aktivoida kerran vuodessa).

Ohje kuinka seura lisää uusia toimihenkilöitä » https://tuki.palloliitto.fi/fi/support/solutions/articles/35000133034-toimihenkil%C3%B6n-rekister%C3%B6inti?_ga=2.223810777.39341438.1584457281-274897741.1576229282

Ohje kuinka seura lisää toimihenkilön toisesta seurasta » https://tuki.palloliitto.fi/fi/support/solutions/articles/35000133035-toimihenkil%C3%B6n-lis%C3%A4%C3%A4minen-toisesta-seurasta

Ohje kuinka seura aktivoi toimihenkilöroolit »” https://tuki.palloliitto.fi/fi/support/solutions/articles/35000133037-nippu-uudistaminen?_ga=2.259939912.39341438.1584457281-274897741.1576229282

“Toimihenkilön tiedot poistetaan TASO:ssa Seura pystyy itse ylläpitämään seuratoimihenkilöiden tietoja eli poistamaan tarpeettomat tiedot TASO:sta. Jos toimihenkilö ei enää toimi seurassa, niin silloin hänen tietonsa tulisi poistaa seuran toimihenkilölistalta. Sinulla tulee olla Tasossa Vastuu-ruksi, jotta pystyt poistamaan tietoja. Toimenpide on yksinkertainen:

löydät seuran toimihenkilöt Taustat-välilehdeltä paina roskakorin kuvaa, jolloin poistettavan tiedon pohjaväriksi tulee punainen tiedot poistuvat listalta vasta, kun muutokset tallennetaan tämä poistaa henkilön toimihenkilölistalta, mutta tiedot säilyvät TASO:ssa”

Sekalaista

21.4.2016 näkyi seuraava. Se kertoi, että X.X. ei ollut uudistanut rekisteröintiään (vaikka olikin maksanut pelipassin): Pelipaikassa luki X.X:n kohdalla: “Rekisteröity seuraan (kansainvälinen nimi): KILO IDROTTSFÖRENING Rekisteröintikausi: 2015-01-01/2015-12-31 Rekisteröinnin tyyppi: Pelaajasiirto Tila: Passiivinen Laji: Jalkapallo Tyyppi: Pelaaja Taso: Amatööri Ikäluokka: Aikuinen Voimassa alkaen: 01.01.2015 Voimassa asti: 31.12.2015 ”

“Ei Pelipaikka eikä Taso kerro onko pelipassi maksettu vai ei. Ne kertovat onko pelaajan rekisteröinti aktiivinen vai ei!”

“X.X:n kohdalla virhe on ollut siinä, että hän on ostanut pelipassin “Lisää tuote”-linkin kautta, josta kyllä passin saa, mutta se ei aktivoi rekisteröintiä. Oikea tapa olisi ollut käyttää “Uudista”-linkkiä, josta saa sekä rekisteröinnin että passin.”

Linkkejä

Jäsenpalvelusihteeri Niina Oksman on ensisijainen Pelipaikka-asioissa ym. ja yleensä ratkaisee kaiken heti.

jojo/pelipaikka-ohjeet_jojolle.txt · Last modified: H:m d/m/Y by km