User Tools

Site Tools


jojo:ottelupoeytaekirjat
Ottelupöytäkirjat 2012

Lisää mieluiten hyvissä ajoin pelaajat joukkueeseesi, sitä mukaa kun heistä tulee edustuskelpoisia (saavat siirtopaperit ja pelipassin hoidettua): http://www.spluusimaa.fi/

Viimeistään ottelupäivänä merkitse ottelun pelaajat (max. 18) ja tulosta lista. (Vastustaja tekee saman ja tuoreempaa käytetään.)

Käsin saa lisätä pelaajia, jotka puuttuvat systeemistä, mutta jos merkkaat edustuskelvottoman, seuralle tulee sakko, jonka joukkueesi maksaa (mieluiten väärin vannonut pelaaja itse). Siis lisää vain vannoneita tai piiristä (niina oksman miukumauku palloliitto fi) tarkistettuja pelaajia.

Ottelupöytäkirjanettisovellus ("Taso")

Piirin ottelupöytäkirjanettisovellus on osoitteessa http://www.spluusimaa.fi/ Salasanan saat joukkueesi johtajalta, joka sai sen Palloliiton Kari Hakkaraiselta.

Sovelluksen pitäisi olla helppokäyttöinen ohjeittakin ja kaiken pitäisi sujua muutamassa minuutissa.

Ensikäyttö: seuran pelaajien siirtäminen omaan joukkueeseen

Tämä sujuu parissa minuutissa. Tässä ohjeet (tosin tämän osaa helposti ilmankin ohjeita):

 1. Mene osoitteeseen http://www.spluusimaa.fi/
 2. Klikkaa “Joukkueena”.
 3. Kohtaan “Joukkue-/seuratunnus:” kirjoita tunnus (8 merkkiä, isoja kirjaimia ja nroita), joka tuli meilissä 17.4.2012 ehkä klo 10.14 osoitteesta kari piste hakkarainen miukumauku palloliitto piste fi
 4. Klikkaa vasemmalta “Pelaajat”
 5. Klikkaa “Liitä pelaajia seurasta”
 6. Rasti omat pelaajasi (tuossa kai näkyvät kaikki seuran pelaajat, joita et ole jo ominut, siis myös jo muiden omimat)
 7. Klikkaa alhaalta “Lisää joukkueeseen”.
 8. Tarkista, että et vahingossa ottanut toisten joukkueiden pelaajia!

Saman joutuu tekemään aina, kun uusi pelaaja on hoitanut pelipassinsa (ja siirtopaperinsa) kuntoon. Tosin tiedot päivittyvät vain kerran viikossa, siihen asti lisätään käsin (yhteen ottelupöytäkirjaan kerrallaan, Taso-ohjelmassa tai tulosteeseen).

Ottelupöytäkirjan teko otteluun

Huom.: myös vierasotteluihin! (Vastustaja tekee saman, tuoreempaa käytetään. Hätätapauksessa lisää käsin nimiä/numeroita.)

Muistakaa: pelaajaluetteloon saa lisätä vain nimiä, jotka ovat varmasti edustuskelpoisia (pelipassi + siirtopaperit).

Ajattelin täyttää aina kaikki nimet ja tulostaa aina hyvissä ajoin ennalta. Lema kehotti yliviivaamaan turhat viimeistään kentällä, mutta älkää yliviivatko epävarmoja (myöhässä kenties tulevia)!

 1. Mene osoitteeseen http://www.spluusimaa.fi/
 2. Klikkaa “Joukkueena”.
 3. Kohtaan “Joukkue-/seuratunnus:” kirjoita tunnus (8 merkkiä, isoja kirjaimia ja nroita), joka tuli meilissä 17.4.2012 ehkä klo 10.14 osoitteesta kari.hakkarainen@palloliitto.fi
 4. Valitse vasemmalta “Ottelut” ja sieltä “pk” oikean ottelun kohdalta.
 5. Siten pääset tulostamaan pöytäkirjan.

Jotkin nimet eivät löydy!

Palloverkosta siirretään nimiä ottelupöytäkirjaohjelmaan (“Taso-ohjelma”) esim. kerran viikossa. Siis: jos joku vannoo maksaneensa pelipassin (ja siirtopaperit Ok), voit lisätä hänet käsin.

Tilanne 20.4.2012: 17.-18.4. maksaneet puuttuvat, 5.4. maksanut näkyy jo. 28.3. laskulla (“invoice”) maksaneella pelaajalla on jo kestänyt 23 päivää, eikä vieläkään näy (Jyri V.), vaikka kysyttäessä piirikin (Niina.Oksman) vahvisti Jyrin maksaneen pelipassin ja olevan Ok. Jos olette poimineet hänet, palauttakaa ja ilmoittakaa minulle, muussa tapauksessa lisään käsin kunkin ottelun pöytäkirjaan, kunnes SPL saa systeeminsä kuntoon. Niina 20.4.: “tällä hetkellä tiedot viedään Taso-ohjelmaan Palloverkosta kerran viikossa. Näin ollen Jyrin pitäisi jo löytyä sieltä.” Mikähän tuossa on?

5D-pelaajaa saa käyttää 8 päivän päästä 6D:ssä!

Jos Pekka Pelaaja pelaa päivänä N ylemmän divarin ottelussa, hän saa pelata päivänä N+8 (vai N+7?) alemman divarin ottelussa ja sitä seuraavana päivänä taas ylemmän divarin ottelussa. Poikkeus: kun 3.9. jälkeen on pelannut ylemmässä divarissa, ei saa pelata alemmassa. § 14 (2012)

Ikämiehet

Pelaaja saa pelata vaikka kaikissa eri (sopivissa) ikämiesluokissa eri seuroissa ja lisäksi aikuisten sarjassa (eri päivinä!). Pelipassi ostetaan aikuisten joukkueen seuraan (Kilo). § 17 (2012)

Vanhentuneet ohjeet -2011

(Näitä voi soveltaa, jos jostain syystä virallisia ei saada printattua netistä.)

Kotiottelussa kotijoukkueen valvollisuus on tuoda ottelupöytäkirja (Kilo tarjoaa lomakkeet). Ottelupöytäkirjaan saa merkitä enintään 18 pelaajaa ja jokaisella pöytäkirjaan merkityllä pelaajalla täytyy olla maksettu ja kyseisenä kautena voimassaoleva lisenssi. Ottelupöytäkirjaan tulee merkitä myös joukkueen nimi, päivämäärä sekä pelipaikka. Ennen kuin ottelupöytäkirja luovutetaan erotuomarille, joukkueenjohtajan on allekirjoitettava se.

Vierasotteluissa tarvitsee täyttää vain pelaajatiedot ja allekirjoittaa pöytäkirja.

On erittäin suositeltavaa esitäyttää ottelupöytäkirja kaikissa kotiotteluissa. Ottelupöytäkirjaan kannattaa aina laittaa 18 pelaajan nimet. Näin kaikki paikalle saapuneet voivat pelata. Pelinumerot voi lisätä jälkikäteen, mutta pelaajia ei voi lisätä. Jos käy ilmi, että pelissä on pelannut ottelupöytäkirjaan merkitsemätön pelaaja, vastustajan tekemä protesti menee aina läpi ja ottelu tuomitaan hävityksi.

jojo/ottelupoeytaekirjat.txt · Last modified: H:m d/m/Y by 47.128.20.32