User Tools

Site Tools


kentat:kentat

Uudenmaan piirin jalkapallokentät

Alla on eräiden yksittäisten kenttien tietoja. Suuri osa tiedoista on kopioitu vanhoista meileistä, joten epätarkkuuksia voi olla. Kysy lisätietoja vetäjiltä tarvittaessa. Jos jokin kenttä puuttuu tai sen tiedot ovat virheellisiä, lisää/korjaa tiedot (tai pyydä jotakuta lisäämään) ja postita uudet tiedot joukkueesi sähköpostilistalle ennen ottelua muiden avuksi. 2021

 • http://lipas.cc.jyu.fi/lipas/ Liikuntapaikat.fi Yläoikean “Haku”, sitten kentän kohdalta klikkaa “Lisätiedot” ⇒ koko, wc, …
 • Pääkaupunkiseudun palvelukartta: Pallokentät: kun tästä kartasta zuumaat, erotat jopa, mikä on Espoolahden TN1, mikä TN2 ja mikä TN3. (2017)
 • Piirin sivuilta löytyvät jokaisen kentän osoite- ja yhteystiedot kunnittain otteluineen.
 • Lämmitettyjä kenttiä ovat Espoon urheilupuistot-sivun mukaan Keski-Espoon TN 2, Laaksolahden tekonurmikenttä (64*102 m, 1200 henkilön katsomo), Matinkylä I (yleisurheilukentän keskellä (II:ssä jää) (-2020-) ja jokin Espoonlahden tekonurmi. [Ehkä kannattaa varmistaa, ovatko tuolla lämmitettäviksi mainitut kentät oikeasti lämpö päällä, ja raportoida tässä, mutta ainakin 2020 ilmeisesti ainakin KE2 ja Mat1 olivat.]
 • Kilon vuorot ovat sivulla Harjoitukset>jalkapallo.
 • Jos toinen seura asettelee ottelunsa vuorollemme, valita heille suoraan tai osoitteeseen liikuntapaikkavaraukset@espoo.fi
Valokaapit / linjamerkintälaitteet
 • Ei tarvitse tehdä mitään paitsi että hiekkakentillä voi joutua vetämään viivat.
 • TUP3:ssa valot olivat pimeänä 27.3.19. Soitto TUP:n vaksin ovessa olevaan numeroon ⇒ heti sytyttivät. Jos toistuu, liikuntapaikkavaraukset@espoo.fi on melko oikea osoite (liikuntavirasto).
 • Avaimet: Kalle, Kimi (K1), Pekka (K1) (16.9.2015) - ketkä muut?
 • Kalkkikärryt & kalkki lukon takana kaapissa (Haukilahti, Tuuliniitty, …). Urheilupuistoissa (LUP) kuitenkin vaksin takana (samoin valot).
 • Valot toimivat automaattisesti (vuodesta 2016 asti). Hämäräohjaus tai kellonaika. Avaimet eivät enää käy sähkökaappeihin. Kilon ei tarvitse tehdä mitään.
  • 31.8.2015 Olarin koulu oli säätänyt nuo virheellisiksi ja ottelu pelattiin hämärässä. Tällaiselle ei voi mitään (paitsi valittaa).
  • 16.8.2016 TUP3:ssa valoja ei tullut, tuomari keskeytti ottelun.
  • 10 min auringonlaskun jälkeen peli alkaa jo vähän kärsiä hämärästä.

Aktia Areena (VJS-halli)

Vantaankoski: Martinkyläntie 1, Vantaa

 • Kuplahalli, kumirouhe, “Sisälämpötila on n. +5 eli melko viileä. Peliasun alle kannattanee siis ehkäpä laittaa tekninen alusasu.”
 • PARKKIPAIKAT: Hallin edessä n. 40. Martinkyläntien-Vantaankoskentien länsipuolella on lisäparkkipaikkoja: Martinkyläntie 3 (koulun sisäpiha) ja Uutistie 5 ennen Areenaa ja Vantaankoskentie 14 Areenan jälkeen. (2017)
  • Hallimme on aivan paloaseman vieressä, jonka vuoksi paloaseman alueelle ei saa parkkeerata eikä parkkeerauksella saa estää hälytysajoneuvojen lähtemistä paloaseman alueelta.“
 • “Kentän päädyssä on pienkenttäalue, jolla mahtuu lämmittelemään.”

Espoonlahden tekonurmi 1-3

Espoonlahdentie 2, Espoo (Lounais-Espoo) kartta Espoonlahdentieltä käännytään jäähalleille / urheilupuistoon (Merikansantien ja Espoonlahdenkadun välissä mutta toiselle puolelle, siis oheisen kartan kohdasta “Jäähalli”). Siellä on hyvin parkkipaikkoja.

 • Tekonurmet 1, 2, 3 on numeroitu alkaen parkkialueelta (eli Espoonlahdentieltä).
 • Ainakin tekonurmi 2:n takana on pieni lämmittelytekonurmi. TN2:lla on katsomo ja katsomosta parkkikselle päin on iso pukuhuonerakennus.
 • Muinoin Kilon treenijärjestys oli 2-3-1.
 • Mikä näistä on lämmitetty tekonurmi? (yksi on) https://www.espoo.fi/fi/toimipisteet/50555

Hakunilan UP, Vantaa

Hakunilan urheilupuisto, Luotikuja 2, Koillis-Vantaa (kartta), puh. 0400 871 310. hiekkakenttä (100 m x 65 m, valaistus) nurmikenttä (100 m x 60 m, Luotipolku 09 8393 0277)

Kehä III:n ja Lahdenväylän risteyksen takana.

 1. Nouse Lahdenväylältä Kehä III:lle itään, aja sitä 0,93 km.
 2. Nouse Kehä III:lta Hakunilantielle (= käänny oikealle 3/4 kierrosta), aja sitä 2,28 km.
 3. (S-mutkan jälkeen) käänny oikealle: Sotungintie, aja sitä 0,44 km, käänny oikealle: Luotikuja.

Hansavalkaman urheilupuisto, Kauklahti

Lindankuja (kujan länsipää) kartta (Espoo.fi) eri kartta (KaPy)

Heti Kauklahdenväylältä Hansatielle kääntymisen jälkeen pitää kääntyä vasemmalle, josta ainakin viime vuonna meni hyvin kuoppainen soratie kentälle. KaPyn kotisivuilla kentän osoite onkin ilmoitettu seuraavasti: “Hansavalkama, Lindankuja 2 (Hansatie-Valhallantie soratie)”.

Haukilahden kenttä (monttu, hiekka)

 • Madetie 8, Espoo
 • (tai Pattistentie). Kuopassa. Parkkipaikkoja lienee hyvin. 2015 Kilon vuorot ti & to 19-20.30 keväällä ja to 19 syksyllä (ei aina). Sama valokaapin avain (Kalle/Kimi) kuin useimmilla muillakin kentillä.

Itä-Hakkilan kenttä, Itä-Vantaa

Kehruukuja 14 Tekonurmi, Itä-Hakkilan koulun (Koulutie 8, 01260 Vantaa) vieressä, Lahdentien itäpuolella, vähän Kehä III:stä pohjoiseen. kartta Ajoreitti Tapiolasta Sosiaalitilat varustettu suihkuilla ja wc:llä

Jäähallin tekonurmi, Kauniainen

Vanha Turuntie 42, Kauniainen Kauniaisten ja Jorvin rajalla. Leppävaarasta Turuntietä tultaessa käännytään Lippajärventien kohdalla mutta vastakkaiseen suuntaan “Vanha tienhaara” (= etelä = vasen), 100 m päästä T-risteyksestä oikealle länteen “Vanha Turuntie” 0,5 km, jolloin heti vasemmalla näkyy parkkis ja sen takana halli ja kenttä. (Ajoreittiopas suosittaa lännempää Turuntien risteystä, mutta siitä ei autolla pääse.)

Kaitaa

Iivisniementie 1, Espoo Kaitaan koulun tekonurmi. 60*105 m, valaistus. (Soukasta itään; Länsiväylän Suomenojan liittymästä etelään ja sitten länteen.) kartta ja tiedot

Kalevan UP, JP-nurmi (Kerava)

[http://resultcode.fi/sarjat/kentat/kentta_ottelut_sarjakausi.php?piiri_id=100005&kentta_id=416&rp_id=291 Kalevan UP JP-nurmi], Metsolantie 3, 04230 Kerava, (09) 2949 2168, Keinonurmi, 65*104 m, valaistus. (Tapiolasta 30 min keskustan ja Lahdentien kautta)

Karakallio

Kotkakuja 5, Espoo tekonurmi (2014-, kumirouhe, 55*95 m, valot, ei wc) Karakallion koulun edessä, ostarista länsikoilliseen, helppo löytää, hyvät parkkipaikat vieressä, 54×90 metriä (“täysimittainen”, kelpaa ainakin M35-peleihin vaikkei oikeasti ole ihan täysimittainen), kartta ja tiedot. Kasiysin omistama - heiltä vuorot.

Kellokosken nurmi

Kellokosken kenttä = Kellokosken nurmi, (vieressä Ruukin koulu, Hiekka), Koulutie 22, Tuusula.

Kenraalinpuiston tn

Kylävainiontie 20, 02760 Espoo. Espoon Keskustan koillisreuna. (09) 8168 2008 Varustettu suihkuilla ja wc:llä http://futiskartta.net/Show/Keski-Espoo/452 toinen kartta (Espoo.fi)

 • Keski-Espoon tekonurmi 1 (KE1, parkkiksen edessä)
 • Keski-Espoon tekonurmi 2 (KE2, KE1:n takana (, välissä rumat vessa/pukkarikopit)
 • A-Link Arena, Keinonurmi (jalkapallohalli, KE1:n takana, KE2:stä oikealle?)

“Uusi tekonurmi [KE1] sijaitsee entisen nurmikentän tilalla. Eli kun ajaa Kylävainiontietä kohti A-link Arenaa (jalkapallohalli), niin kenttä näkyy ensimmäisenä vasemmalla. Sen edustalla on parkkitilaa ja myös hallin vieressä on lisää parkkipaikkoja. Hallin ja uuden tekonurmen lisäksi alueella on tosiaan myös Keski-Espoon vanha tekonurmi [KE2], joka sijaitsee uuden tekonurmen ja hallin takana lähellä Turun moottoritietä.”

Kilon koulun jalkapallonurmi

“Kilon koulun hiekkatekonurmi” (varmaan nimi muuttuu pian, mutta “Kilon koulun” säilynee) on nykyään (2019) kumirouhetekonurmi. Divarikelpoinen pelikenttä. (Keski-Espoon vanha tekonurmi, joten ei laadukkain.)

Kirkkonummen tekonurmi

Vanha Rantatie 8, Kirkkonummi. Kirkkonummen urheilupuisto: jäähallin vieressä on tämä tekonurmi sekä 1 tai 2 nurmea (“Kirkkonummen keskusnurmi” sekä kartan mukaan “Venäläinen kenttä” (nurmi), joskin KyIF sanoi, että tekonurmi oli ennen “Venäläinen” nurmi): http://futiskartta.net/Show/Urheilupuisto/597 Pukuhuoneet & suihkut.

Aja Länsiväylää Kirkkonummen keskustaan (n. 20 km Tapiolasta):

 • Keskustan kohdalla on iso liittymä, josta käännyt oikealle eli Kirkkonummentielle.
 • 700 m päässä käänny oikealle Vanhalle Rantatielle
 • ja sieltä heti vasemmalle pikkutielle, jossa kenttä (hiekka) on hyvin lähellä (Jäähallin vieressä!).

The place is easy to find, as it is right in the centre of Kirkkonummi next to the icehockey arena. The address is Vanha Rantatie 8. Easy access with train and bus (line 180 and up).

Kivenlahden kenttä

Kivenlahdenkatu 18, Espoo Lounais-Espoossa. kentän tiedot ja kartta. Pysäköinti:

 • Kentän länsipäässä on vähän parkkipaikkoja. Muista voi saada sakkoja.
 • Jos tulet myöhään, jätä siis autosi: Mainingin koulu, Espoo. Sen parkkiksen kaakkoispäästä kävele “metsäraittia” pitkin 200 m lounaaseen kentälle (kenttä näkyy vasta läheltä?).

Seuraavat ajo-ohjeet voivat olla hieman vanhentuneet:

 • Aja Länsiväylältä Soukanväylälle,
 • aja sitä Länsiväylän yli etelään ,
 • käänny heti oikealle Kivenlahdentielle,
 • 600 m päässä eli pian bensiksen jälkeen vasemmalle Espoonlahdenrannalle,
 • 900 m jälkeen oikealle Kivenlahdenkadulle

ja sitten juuri ennen pitkää tunnelia (katkoviiva puhelinluettelon kartassa) oikealla on parkkipaikka ja sen edellä iso hiekkakenttä, tien vieressä molemmat.

Paikka on siis Mainingin koulusta etelälounaaseen, tunnelin kaakkoispäässä, lähellä Kivenlahdenkatu 18:aa, Lippulaivasta 800 m länsiluoteeseen. Hiekka, iso. (“Suihku, WC” - pääseekö sisään?)

Klaukkalan pallokentät

Klaukkalan urheilualue, Kuntotie 01800 Nurmijärvi
Klaukkalan hiekka 2, Hiekka Klaukkalan hiekka 1, Hiekka Klaukkalan nurmi, Nurmi Klaukkalan tekonurmi 2, Keinonurmi (M35, 23.4.2016) Klaukkalan tekonurmi, Keinonurmi

Korson hiekka

Kisatie 23, Vantaa

Kuitinmäki

Kuitinkuja, Espoo. “Kuitinmäen koulun kenttä.” Olarin ja Friisilän välissä, melkein normikokoinen, OT77 & SC Espoo (6. div., Kilo 2:n lohko 2006). kartta

Siis ajat Kuitinmäentietä (= Merituulentie) länteen, 500 m Ison omenan jälkeen tulee ensimmäinen tilaisuus kääntyä oikealle = Friisinkalliontielle (juuri sitä ennen näet vasemmalla ison rakennuksen, jossa teksti “Länsikeskus”). Friisinkalliontietä ajat jotain 100 m, kunnes Kuitinkuja kääntyy oikealle.

Kuuselan kenttä, Kirkkonummi

Lapinkylä, Kirkkonummi

Lapinkylä, Sivojantie, 95 x 55 m / nurmi

Ajo-ohje Tapiolan urheilupuistosta Lapinkylään (Turun motariakin pääsee tietty vaihtoehtoisesti): http://maps.google.fi/maps?f=d&source=s_d&saddr=Urheilupuistontie,+Espoo&daddr=Sivojantie,+Kirkkonummi&hl=fi&geocode=FQhAlgMdZSp6ASmXpG8LpfWNRjEfYJlO82yItg%3BFYf0lgMdcAR1ASkBwqTkBO2NRjEEttX2FAvSkQ&mra=ls&sll=60.216626,24.582253&sspn=0.114259,0.308647&ie=UTF8&z=11

http://www.keltaisetsivut.fi/SksWeb/route.jsp kirkkonummi, Sivojantie

Länsiväylältä Kauklahdenväylällä (liittymä, jossa lukee kai “Kivenlahti”, “Kauklahti” tai molemmat), jonka nimi muuttuu Kehä III:n kohdalla Lapinkyläntieksi, muutama km myöhemmin Lapinkylänjärven päässä lähtee vasemmalle Evitskogintie (T-risteys), sitä kai 2,5 km, niin oikealle lähtee Sivojantie.

http://www.kirkkonummi.fi/prime_657.aspx (Päiväsaikaan(?) tietoa kentistä saisi: Pallokentät (09) 2967 2476, (09) 2967 2635.)

Leppävaaran hiekka = LUP

Leppävaaran urheilupuistossa, stadionin edessä, kilometri juna-asemalta länsiluoteeseen. Parkkipaikan osoite: Vanha maantie 15 (jossain sanottu “Veräjäpellonkatu 17” johdattanee urheilupuiston väärälle reunalle, jolla mikään näistä kentistä ei liene!) RC: tiedot EEK: tiedot ja kartta kartta

Autolla: esim. aja Vanhaa Turuntietä länteen aseman ohi ja suoraan seuraavastakin valoristeyksestä. Noin 400 metrin käänny jyrkästi oikealle (“Vanha maantie”). Melkein heti vasemmalla näkyvät urheilupuiston parkkipaikat. Jätä auto sinne ja jatka samaan suuntaan kohti stadionia, jolloin tulet hiekkakentälle ennen stadionia.

Leppävaaran tekonurmi

Leppävaaran urheilupuiston stadionin eteläpuolella (eli parkkiksen ja stadionin välissä) on hiekkakenttä, sitten “Leppävaaran tekonurmi 1” (“TN1”, “uusi tekonurmi”), ja vasta sitten (= stadionin länsipuolella, vähän kauempana) “Leppävaaran tekonurmi 2” (“TN2”). Tekonurmet ovat kumirouhetta.

Parkkipaikan osoite: Vanha maantie 15, Espoo. Kylteissä lukee “Leppävaaran urheilupuisto”.

Seuraavalla opaskartalla näkyvät kaikki kolme kenttää (H1H2 = hiekka, VTN1VTN2 = TN2 ja UTN1UTN2 = TN1): https://sites.google.com/site/leppavaaracup2013/info/Opaskartta

'Leppävaaran tekonurmi' (TN2) on siis yllä mainitun stadionin länsipuolella. Parkkipaikan osoite: Vanha maantie 15. https://www.google.com/maps/place/Lepp%C3%A4vaaran+urheilupuiston+tekonurmi+2/@60.2261656,24.7948372,15z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x35d805f8499e77be!8m2!3d60.2261656!4d24.7948372

'Leppävaaran uusi tekonurmi' (TN1) on kahden edellisen välissä, siis hiekkakentästä 50 m päässä näkyvä tekonurmi (stadionin lounaispuoli). Tämä on kai sen karttalinkki: https://maps.google.fi/maps/ms?ie=UTF8&oe=UTF8&msa=0&msid=115702861097684872271.00046e8256a254117b7a9

Lintulaakson tekonurmi

60×40 m tjsp. Leppävaarasta pohjoiseen.

Mankkaan koulun kenttä (tekonurmi), Espoo

Mankkaansuo 8, Espoo Mankkaansuon päässä on Mankkaan koulu. Tämä iso (90×60 m) kumirouhetekonurmi on sen TAKANA vasemmalla! Edessä on Mankkaanpuron koulu ja sen pienempi kenttä - älä harhaudu sinne!

Koululla on varmasti tarpeeksi parkkipaikkoja. (Tapiolan UP:sta 1,3 km pohjoiseen, teitä pitkin 2 km.) 4*pikkumaalit (2*5) ja kai 2*isot maalit. Kalkkia. Espoon mukaan koko ja kunnossapitolaatu samat kuin Tuuliniityn. Mankkaansuo jatkuu kävelytienä kentälle. https://www.google.com/maps/place/Mankkaan+koulun+urheilukentt%C3%A4,+Mankkaansuo+8,+02180+Espoo/

Mankkaanpuron kenttä, Espoo

Mankkaansuo, Espoo. Joskus “Mankkaanpihan kenttä”. Koulun piha, vain 45*50 m, vain pikkumaalit. Hiekkakenttä yhä 2022. (Tapiolan UP:sta 1,3 km pohjoiseen, teitä pitkin 2 km. Kalkkia saa vain viereiseltä Mankkaan koulun kentältä.) kartta

Masalan tekonurmi & nurmi = Framnäsin tekonurmi & nurmi

Masalantie 258, Kirkkonummi (entinen Framnäsin hiekkakenttä ja nurmi) http://futiskartta.com/Show/Framnas-Masala/395 Vartti TUP:sta. Pysäköintipaikkoja lienee hyvin.

Matinkylän tekonurmi, E-Espoo

 • Matinkylä I = Matinkartanontie 5 = Yleisurheilukentän tekonurmi (kumirouhetekonurmi), parkkis vieressä, yu-juoksurata ulottuu melkein Matinkartanontielle. Lämmitetty talvella (-2020-).
 • Matinkylä II = Matinkartanontie 11 = toinen tekonurmi (jäähallin & kuplan takana; noiden edessä on isompi parkkis, jonka osoite on Matinkartanontie 9). Koilliseen Matinkylä I:stä. Jää talvella.

http://futiskartta.net/Show/Matinkylan-urheilupuisto/495

Metsämaan tekonurmi, P-Espoo

Metsämaan tekonurmella Pohjois-Espoossa, osoite Örkkiniitynkuja.

Mukkulan TN, nurmi ja hiekka

Torpinkatu 3, Lahti. FIFA2Star-tason huipputekonurmi (kuplassa?) & nurmi & hiekka. (03) 816 8237, 050-383 6474. 100*65 m

Myyrmäki-halli

Raappavuorentie 10, Vantaa Myyrmäen urheilupuistossa, ISS Stadionin vieressä kulmittain (kaakkoispuoli).

ISS Stadion eli Myyrmäen stadion

Raappavuorentie 6, Vantaa http://www.futiskartta.net/Show/Myyrmaen-Urheilupuisto/505 (tuolla vielä vanhalla nimellä ISS Stadion) (todella liukas uusi tekonurmi?) “Sisälle stadionille pääsee, kun löytää stadionin pääkatsomon takana olevan pienen parkkipaikan, josta löytyy ovi sisälle pukukoppikäytävälle.” “Meillä on kaksi harkkamatsia ollut ja molemmilla kerroilla on kyllä saatu vastustajan kanssa pukukopit.”

Niittykummun kenttä, Espoo

Niittykummuntie 1, 02200, Espoo (ostarin parkkis vieressä) Niittykummun kenttä 48×120 m, hankala otteluihin. 2*5 maaleja 4kpl (2014: isot maalit pitäisi olla tulossa - toisaalta koko kenttä tuhotaan menee metron alta (2015?)) viivat/kalkit: aiemmin ei ole ollut, 2014 en tiedä. ajoreittiopas

Nummen nurmikenttä, Nummi-Pusula

Hukat, 2004, hyväkuntoinen, ei ihan helppo löytää. Ajoreittihaku: “Urheilukuja”, Nummi

Olarin koulun kenttä (hTN)

Olarin koulu/lukio, Olarinniityntie 4. Kuitinmäen ja Olarin pohjoispuolella. Kehä II:n toiseksi eteläisimmästä liittymästä länteen, puolen kilsan päästä oikealle (= toka oikealle = “Olarinniitty”; eka olisi heti Suurpelto).

http://kartat.espoo.fi/web/default.aspx?Theme=Opaskartta&West=40684.4&South=74121.8&East=41584.5&North=74921.9&Height=400&Width=450&Command=DisplayLink&Language=fin&Info=74535.8,41140.4,Olarin%20koulu%20ja%20lukio&Page

Opinmäen koulun jalkapallonurmi

Opinmäen kampus Lillhemtintie 1, 02250 Espoo 043 8266918 https://maps.app.goo.gl/SBXAeVyBiqDg3Ji66 Kelpaa divaripeleihinkin. Resurssivarauksessa 2019.

Perkkaan koulun tekonurmi

Itsehallintotie 12, Espoo. 95×55 m. 1,4 km juna-asemalta. Sinne on 5 minuutin kävelymatka Perkkaan koululta! (Kilon kenttävuoro ti 19.30, 2023.)

Raasepori=Österby?

Ehkä tarkoittaa tätä: Österbyn pallokenttä, Tenholantie 31, 10620 Högbacka

Alla ajo-ohje TUP:ista Tenholantielle (huomaa, että Google Maps ei löydä kyseistä osoitetta, joten päätepiste on vain jossain keskellä Tenholantietä. Eiköhän se kenttä sieltä kuitenkin löydy).

http://maps.google.fi/maps?f=d&source=s_d&saddr=urheilupuistontie,+espoo&daddr=Tenalav%C3%A4gen%2FReitti+52&hl=fi&geocode=FQhAlgMdZSp6ASmXpG8LpfWNRjEfYJlO82yItg%3BFZpqkwMdFjhlAQ&mra=ls&sll=60.008598,24.23584&sspn=0.929477,2.469177&ie=UTF8&ll=60.082653,24.095764&spn=0.927395,2.469177&z=9

Rajatorpan kenttä, Vantaa

Ks. Vapaalan kenttä alempaa.

Riihimäen nurmi

Pohjolankatu 4, Riihimäki. “Siinä Pallokentän ja Keskuskentän välissä on pieni hiekkatien pätkä ylöspäin kohti mäkeä niin siitä mutkasta löytyy jonkinlaiset pukukopit.” Google-kartta

Riihimäen tekonurmi

Pohjolankatu 2, Riihimäki 100*62 m (K2 2015)

Silkkiniitty

http://iki.fi/km/kilo/index.html#Silkkiniitty (ei virallinen kenttä vaan nurmialue - tänne saa mennä vasta kesän tullessa, kun nurmi kestää hyvin, ja silloinkin pitää tarvittaessa siirrellä maaleja parempikuntoiseen paikkaan)

Solvallan tekonurmi

Nuuksiontie 82, 02820 Espoo Suihku, WC (09) 8678 430 Solvallan Urheiluopiston luona, http://futiskartta.net/Show/Solvallan-Urheiluopisto/562

Suvelan hiekka & Suvelan hiekka 2

Kirstin koulun parkkipaikan vieressä. Kirstintie 11, 02760 Espoo http://futiskartta.net/Show/Suvela/566

Suurpellon kentät

Piilipuuntie 11, Espoo -osoitteesta 150 m länteen on pieni nurmi ja pikkumaalit. (TUP:sta n. 3 km länsiluoteeseen, Kehä II:n yli.) https://www.google.fi/maps/place/60°11'12.9”N+24°44'11.2“E/

Parkkipaikkoja on lähinnä Suurpellon Puistokadun varrella, mm. Siwan edessä (Suurpellon Puistokatu 19, Espoo / vain jos asioit siellä) ja vähän aiemmin, infopaviljongin (valkoinen kolmionmuotoinen rakennus) edessä ja etenkin Puistotien vastakkaisella (itä)puolella. Jos seisot tuolla niin, että infopaviljonki on edessäsi ja erilaiset jätteenkierrätyskontit takanasi, lähde suoraan vasemmalle (= länteen) seuraten “kävelytietä”, jossa oja on oikealla puolellasi ja kerrostalorykelmä vasemmalla puolellasi. Kävele reilut 200 metriä eteenpäin niin saavut puiston reunamille, josta näet pikkumaalit.

“Suurpellon nurmikenttä on n. 55x35m eli kyllä siinä ainakin 7vs7 pelit kuvittelisi saavan toteutettua. Siellä lähellä oleva varahiekkakenttä n. 42x25m eli siellä 6vs6 saattaisi olla toimiva maksimimäärä.” Siis jos max. 26 on tulossa, treenit voi järkätä tuollakin.

Säterinniityn TN

Säterinpuistontie, Espoo Tien länsipuolella, 63*100 m, valo, pukukopit, yleisö-WC. Oma parkkis. Ruusutorpan koululla lienee lisää parkkipaikkoja. Kenttä valmistui 2017.

Tapio

Tapion kenttä, Kaupinkalliontie 6, Espoo. Opintien päässä, Silkkiniityn ja Tapiolan kulttuurikeskuksen välissä, Tapiolan koulun ja lukion vieressä, länsipuolella. Kilometri Tapiolan metroasemalta pohjoiseen. Kumirouhetekonurmi. Noin 87×59 metriä, jos rajojen ulkopuolinen alue lasketaan, mutta kaipa täälläkin voi virallisen aladivariottelun pelata. Pysäköintihalleja vieressä ym. https://www.tapiolapaikoitus.fi/paikoitusalueita-tapiolassa/

Tapiolan urheilupuisto (TUP)

Tapiola UP: 3 tekonurmea, 78×110? (I = keskellä, II = länsi, III=kaakko (lähinnä Metro Areenaa) nappula=koillinen) Urheilupuistontie, Espoo

Tekonurmi 1 = keskellä (vanha), Tekonurmi 2 = lännessä (uusi) = “PUMA Future”, Tekonurmi 3 = kaakossa (6/2015 tekeillä), Nappulatekonurmi = idässä, pieni. Sen itäpuolella ovat monitoimihalli ja Summa-halli, jonka itäpuolella on nurmikko. Jos tulemme pelaamaan jämäaikana ilman vuoroa, järjestys on em. eli TN1 → TN2 → TN3 → NappulaTN → itänurmi (tai Silkkiniitty, sovitaan yhdessä ja merkitään treenimaatin seuraavien treenien kommenttiin). TUP-treeniajat on niin valittu, että tilaa pitäisi aina löytyä.

Entinen Kilo if:n kotikenttä (silloin hiekka; nyt yksin Hongan), Tapiolan urheilupuiston erittäin iso hiekkakenttä. Sijaitsee osoitteessa Urheilupuistontie. Aivan Länsiautoareenan ja Esport Centerin takana. Helppo lähestyä Kehä II:n suunnasta (Olarin liittymästä ylös ja kohti Olarinluoman teollisuusaluetta, jonka takan a kenttä sijaitsee), Mankkaan/Pohjois-Tapiolan suunnasta myöskin kohti Olarinluoman teollisuusaluetta sekä Merituulentieltä, jolta käännytään kohti Esport Centeriä ja ajetaan sen ohi. Kenttä sijaitsee aivan tien vieressä ja sen molemmissa päädyissä on hyvin parkkitilaa. Kartta ja tiedot

Kentällä tuulee aina ja tämä taitaakin olla ainoa kenttä, jossa puolen valinta on aina tärkeää.

Tikkurila

 • Tekonurmi: Läntinen Valkoisenlähteentie 58
 • Hiekka: Osmankäämintie 41, Vantaa

Molemmat Tikkurilan Urheilupuiston vieressä. Helppo löytää Tuusulantieltä, jolta käännytään Läntiselle Valkoisenlähteentielle ja ennen urheilupuistoa oikealle Osmankäämintielle (ainakin hiekalle mentäessä). Google Maps

Tuuliniitty

Tuulikuja, Espoo. 60×100 m (vrt. Niittari 48×120 ja TUP 78×110)

Aivan Länsiväylän pohjoispuolella Westendinsolmun kohdalla. Etelätuulentieltä käännytään länteen Tuulikujalle (tennishallin vierestä) ja ajetaan koulurakennuksen ohi aivan Tuulikujan loppuun saakka. Koulurakennuksen takana on parkkitilaa kentän päädyssä. Vaihtoehtoiset ohjeet Tuuliniitylle

Karttalinkki : http://kartat.espoo.fi/Web/Default.aspx?layers=Opaskartta&cp=73567,44576&z=2&language=fin

Uusmäen tekonurmi

95×55 m tjsp. Leppävaarasta pohjoiseen: Lintukorventie, Espoo Kelpaa 6D-peliin. Paikka on Leppävaaran pohjoispuolella Lintuvaarassa: http://www.eek.fi/ohjeet/kentat2.php Uusmäki, Lintukorventie 2

Vantaankosken kenttä

Arin mukaan Elisan (mikäliefonectanykyisin) karttaruutu 82/88. Paikalla on kartan mukaan Myllymäen koulu ja sen vieressä kentännäköinen rinkula. Alla ajo-ohjeeni Kehä I:ltä (Espoon suunnasta = länsi):

Ajetaan Kehä I:tä pitkin Hämeenlinnanväylälle ja sitä pitkin Kehä III:tä edeltävään Martinkyläntien risteykseen, josta käännytään oikealle; parinsadan metrin päässä on seuraava (Y-)risteys, jonka vasemmalla puolella kenttä näkynee.

Jos vahingossa ajetaan Hämeenlinnanväylää Kehä III:lle asti, käännytään oikealle ja heti parinsadanmetrin päästä taas oikealle, jolloin päästään pohjoisesta samaan Y-risteykseen (400 m). Paikka on Myllymäen koulu ja näyttäisi ainoalta kentältä niillä main.

(Siis jos tulet Kehä III:tä lännestä, käänny Hämeenlinnanväylää seuraavasta (n. 200 m) risteyksestä oikealle ja aja n. 400 m Y-risteykseen, jossa nähnet oikealla puolellasi kentän.)

Vapaala, Vantaa (= Rajatorpan koulu)

Vapaalanpolku 15 Hiekkakenttä. Vapaalankujan päässä on pieni parkkis, mutta lähemmälle parkkikselle ei voi ajaa sieltä vaan “Kierrepolku” → “Tavastbyvägen” → “Vapaalanpolku”. Google Maps -ajoreitti kenttäkartta & tiedot (EEK)

Vapaala on Porintien (= Vihdintie) varrella, Rajatorpan alakoulun vieressä, Lintuvaarasta ja Konalasta Pohjoiseen, Martinlaaksosta etelään, Malminkartanosta ja Myyrmäestä länteen.

Vihti

“Vihti Kirkonkylä N”: (NuPS) Nurmikenttä on ~“Nietoinkuja 6” mutta parkkipaikan ja pukukoppien osoite näyttäisi olevan Nietoinkuja 4, Vihti

Virkkala (Lohja)

Kisakuja/Lähdehaantie, Lohja. (Kisakuja on 400 m Lähdehaantiestä pohjoiseen). Virkkalan nurmi (RC). Virkkalan nurmi, tekonurmi ja santamonttu: kartta (futiskartta.net).

100*62, p. 050-331 4645, WC, ei valaistusta.

[http://www.virkkalantarmo.net/index.php?id=95|kartat: nurmi (“kenttä”) ja hiekka (“santamonttu”)]

 • Nurmi: Kisakuja 3, Lohja (“Virkkalan keskuskenttä”, kai melko pian tien oikealla puolella (yleis?)urheilukentän keskellä)
 • Santamonttu: Lähdehaantie 1, Lohja (kai; kai heti tien oikealla puolella), mutta jos navigaattori ei tunne osoitetta 1, käytä Lähdehaantie 2, Lohja

Åminnefors, Pohja

Nurmi, Sport-joukkueen kotikenttä. Sport 6. divarin keskitasoa 2006 (Kilo 2:n lohko 1); se joukkue, jolla yksi erittäin pienikokoinen pelaaja.

Åminneforsin nurmi, Pohja Åminneforsin urheilukenttä, Vanha Turuntie 75 puh. 019-26611 (koko 90mx60m) kenttäkuvaus (OJY) kartta

Pohjan pelikentälle on helpointa mennä Länsiväylää pitkin - Länsiväylältä käännytään kohti Karjaata ja tämän jälkeen pitäisi löytyä kyltti Pohja 12 km. Pohjan kenttä on laskettelukeskuksen lähistöllä, joten seuratkaa sen opasteita.

Valmiin ajoreitin saa klikkaamalla “ajoreittihaku” sivulta: http://www.iki.fi/km/kilo/#paikat ja sitten syöttämällä lähtöosoitteen sekä määränpääksi Vanha Turuntie 75

kentat/kentat.txt · Last modified: H:m d/m/Y by 47.128.25.20