User Tools

Site Tools


jojo:pelaaminen_eri_joukkueessa
5D-pelanneet ja M35:n miehet saavat pelata 6D rajoitetusti jne.

Kilon pelaaja voi pelata monessa eri joukkueessa näillä rajoituksilla. Tässä sanotaan “5D” ja “6D”, mutta sama pätee kaikkiin divareihin (ylemmät vs. alemmat). Ikämiespeleissä vapaasti (1 joukkue/ikäluokka/kausi). Huom.: sääntöjen näkökulmasta pelaaja kuuluu yhtä lailla jokaiseen joukkueeseen, jossa on pelannut sillä kaudella. 2021 nähdäkseni samat säännöt kuin ennenkin paitsi että ylempien joukkueiden viimeisissä otteluissa pelanneita yht. max. 3:

 • M35: voit pelata samana päivänä yhden pelin joka KKI-ikäluokassa + yhden divaripelin. (17 § (& 15 §))
  • Jokaisessa ikämiessarjassa (JKKI) saa pelata yhdessä joukkueessa (vaikka eri seuroissa). Pelipassi pidetään siinä seurassa, jossa halutaan pelata divariotteluita. (Ei saa pelata sekä valio- että peruslohkossa ilman siirtomaksua.) (17 §)
 • Samassa divarissa (esim. 5D) ei saa pelata kuin yhdessä joukkueessa samana vuonna (ts. kun pelaat K2/K3:ssa 2017, et enää saa pelata K3/K2:ssä samana vuonna). (15 §)
 • 5D-ottelun jälkeen vasta 6 yön päästä saa pelata 6D-ottelussa (sitä seuraavana päivänä taas 5D). (15 §)
 • 6D-ottelussa saa pelata enintään 3 5D-joukkueiden viimeisimmissä otteluissa pelannutta (riippumatta siitä, mikä on heidän normaali joukkueensa). (15 §)
  • Siis: jos K1 & K3 ovat ylemmissä divareissa kuin K2 ja otat 2 K1:n viimeisimmässä ottelussa pelannutta ja 1 K3:n -“-, et saa ottaa muita näissä otteluissa pelanneita (yht. max. 3). Em. viimeisimmät ottelut missanneita saat ottaa loputtomasti. (Kaikilla toki pitää olla kulunut se 6 yötä pelaamastaan K1-/K3-ottelusta. Siis jos on ma K1-peli, ti toinen K1-peli ja ke K2-peli, ei voi ottaa kummassakaan K1-pelissä pelanneita K2-peliin.)
 • Kun 2.9. jälkeen (2021) on pelannut ylemmässä divarissa (5D), ei saa loppuvuonna pelata alemmassa divarissa (6D). (15 §) (ei haittaa KKI-pelejä)
 • piirirajat eivät haittaa: voi pelata KKI40 eri piirissä kuin muita KKI ja divareita (mutta divarit siis vain pelipassiseurassa). (Niina Oksman 28.3.2018)
 • Harrastesarjan pelaaja ei voi pelata mitään muuta?? (12.7 §)

https://www.palloliitto.fi/jalkapalloperhe/saannot-ja-maaraykset/kilpailutoiminta/kilpailumaaraykset-tavlingsbestammelser

JOJO-ohje 2017

Jos K1- tai M35-mies pelaa 6D (K2 tai K3), merkitse heti jojojen yhteystietotaulukon “K23”-sarakkeeseen (F-sarake) ko. riville “K2” tai “K3” tästä riippuen. Sitä miestä ei sitten enää saa samana vuonna käyttää siinä toisessa 6D-joukkueessa!

Varmista myös pelaajalta, että pelipassi on OK, edustusoikeus Kilossa ja ei ole pelannut toisessa 6D-joukkueessa samana vuonna (eikä nimi ole ollut pöytäkirjassa!).

Huom.: piiri ei erottele 5D-miehiä 6D/M35-miehistä, vaan kaikkien Kilon joukkueiden miehet saavat pelata yhdessä 6D- ja yhdessä 5D-joukkueessa (molemmat Kilon) sekä yhdessä kunkin IM-ikäluokan joukkueessa (IM:t missä seuroissa tahansa, divarit edustusoikeusseurassaan eli Kilossa; jotkut Kilon M35-miehet tosin eivät ole kilolaisia!).

Lisätietoja

(2016-versiot!) Poikkeus: kun 2.9. (2017) jälkeen on pelannut ylemmässä divarissa (K1/K3), ei saa pelata alemmassa. (Syy: muuten 5D-jengin parhaat siirtyisivät auttamaan nousussa, kun 5D-jengin oma sarjapaikka on varmistunut?) (Huom.: K1/K3-peli 2.9. ei siis vielä lukitse miestä loppuvuodeksi, vasta K1/K3-peli 3.9. - meili HK:lta 6.7.15.) § 14

Kuitenkin: ottelussa saa pelata edellisessä 5D-ottelussa pelanneita vain kolme kerrallaan! (+ äärettömästi niitä, jotka missasivat sen): §14 (2015): “ottelun jälkeen kuudentena päivänä pelata joukkueista alemmalla sarjatasolla pelaavan joukkueen ottelussa ja seuraavana päivänä alemmalla sarjatasolla pelatun ottelun jälkeen ylemmän sarjatason joukkueessa. Ylemmällä sarjatasolla pelaavasta joukkueesta voi kuitenkin kerrallaan siirtyä alempaan joukkueeseen enintään kolme kyseisen joukkueen edellisessä virallisessa ottelussa pelannutta aikuista pelaajaa. 4. Aikuinen pelaaja, joka 2.9. jälkeen pelaa ylemmän sarjatason joukkueen ottelussa, ei voi enää samalla pelikaudella pelata alemmalla sarjatasolla pelaavassa joukkueessa.” (ed. vuoden otteluita ei varmaankaan lasketa, ts. ennen 5D-joukkueen ekaa ottelua kaikki saavat pelata 6D-ottelussa)

Ikämiehet

M35-joukkueemme ne pelaajat, joiden edustusoikeus Kilossa on kunnossa (siis pelipassi Kilossa eikä jossain toisessa divariseurassa), saavat pelata divarissammekin. Sarakkeessa “OK” (eli E) pitäisi olla “OK”, jos näin on.

 • Pelaaja saa pelata vaikka kaikissa eri (sopivissa) ikämiesluokissa eri seuroissa ja lisäksi aikuisten sarjassa.
 • Pelipassi ostetaan divarijoukkueen seuraan (yleensä Kilo). § 17 (2017)
 • Vaikka Kilolla on nyt IM35-joukkue, se ei estä kilolaista pelaamasta toisen seuran IM35-joukkueessa (mutta sitten ei saa pelata Kilon IM35:ssä). Ollaan tarkkoja!

M35-joukkue ei joudu koskaan tekemään pakollisia pelaajasiirtoja, ellei mies ole pelannut samalla kaudella toisessa M35-joukkueessa: “Jos pelaaja pelaa ainoastaan KKI-pelejä niin pelaajan KKI-edustusoikeus ikäluokassa on siinä seurassa, jossa hän pelaa kauden ensimmäisen virallisen kyseisen ikäluokan KKI-ottelun. Jos pelaaja pelaa vain yhdessä seurassa niin suosittelemme, että hänen edustusoikeutensa on siinä seurassa.” (Niina Oksman 9.3.2015)

Linkkejä

(Yllä olevat linkit vanhenivat 2017 mutta tieto on sama kuin alla 2017-linkeissä.)

15 § Aikuisen pelaajan joukkue (2017)

https://www.palloliitto.fi/sites/default/files/liitteet/Seuratoiminto/kilpailumaaraykset_2017.pdf

 1. “Aikuinen pelaaja voi pelata seuransa kaikissa aikuisten joukkueissa, kuitenkin vain yhdessä joukkueessa/sarjataso.” (Siis Kilolle joukkue joka divariin!)
 2. “Aikuinen pelaaja voi ylemmällä sarjatasolla pelaavassa joukkueessa pelatun virallisen ottelun jälkeen kuudentena päivänä pelata joukkueista alemmalla sarjatasolla pelaavan joukkueen ottelussa ja seuraavana päivänä alemmalla sarjatasolla pelatun ottelun jälkeen ylemmän sarjatason joukkueessa. Ylemmällä sarjatasolla pelaavasta joukkueesta voi kuitenkin kerrallaan siirtyä alempaan joukkueeseen enintään kolme kyseisen joukkueen edellisessä virallisessa ottelussa pelannutta aikuista pelaajaa.”
 3. “Aikuinen pelaaja, joka 2.9. jälkeen pelaa ylemmän sarjatason joukkueen ottelussa, ei voi enää samalla pelikaudella pelata alemmalla sarjatasolla pelaavassa joukkueessa.”
 4. “Tässä pykälässä tarkoitetuiksi aikuisten joukkueiksi ei lueta JKKI-ikäluokkien joukkueita.”

17 § JKKI-kilpailutoiminnan edustusoikeusmääräykset

 1. “Pelaajan JKKI-edustusoikeus ikäluokassa on siinä seurassa, jossa hän pelaa kauden ensimmäisen virallisen kyseisen ikäluokan JKKI-ottelun.
 2. Pelaaja voi edustaa eri JKKI-ikäluokissa eri seuraa.
 3. Siirtyminen kauden aikana samassa JKKI-ikäluokassa kahden eri seuran tai saman seuran kahden saman ikäluokan joukkueen välillä edellyttää 11 §:n mukaista edustusoikeuden muutosta.”
jojo/pelaaminen_eri_joukkueessa.txt · Last modified: H:m d/m/Y by 47.128.55.109