User Tools

Site Tools


jojo:pelaaminen_eri_joukkueessa
5D-pelanneet ja M35:n miehet saavat pelata 6D rajoitetusti jne.

Kilon pelaaja voi pelata monessa eri joukkueessa näillä rajoituksilla. Tässä sanotaan “5D” ja “6D”, mutta sama pätee kaikkiin divareihin (ylemmät vs. alemmat). Ikämiespeleissä vapaasti (1 joukkue/ikäluokka/kausi). Huom.: sääntöjen näkökulmasta pelaaja kuuluu yhtä lailla jokaiseen joukkueeseen, jossa on pelannut sillä kaudella. Ylempien joukkueiden tuoreimmissa otteluissa pelanneita yht. max. 3 alemman joukkueen peliin. 2022 & 2023 nähdäkseni samat säännöt kuin ennenkin ja futsalissa samat kuin jalkapallossa (mutta niiden pelaamiset ja -oikeudet eivät vaikuta toisiinsa).

 • M35: voit pelata samana päivänä yhden pelin joka KKI-ikäluokassa + yhden divaripelin. (18.2 & 16 §))
  • Jokaisessa ikämiessarjassa (JKKI/FKKI) saa pelata yhdessä joukkueessa (vaikka eri seuroissa). Pelipassi pidetään siinä seurassa, jossa halutaan pelata divariotteluita. (Ainakaan 2010-luvulla ei saanut pelata saman (esim. M35-)ikäluokan valio- ja peruslohkossa ilman siirtomaksua.) (18.2 §)
 • Samassa divarissa (esim. 5D) ei saa pelata kuin yhdessä joukkueessa samana vuonna (ts. kun pelaat Kilo 1:ssä 2022, et enää saa pelata toisessa saman divarin joukkueessa samana vuonna). (16.1 §)
 • 5D-ottelun jälkeen vasta 6 yön päästä saa pelata 6D-ottelussa (sitä seuraavana päivänä taas 5D). (16.2 §)
 • 6D-ottelussa saa pelata enintään 3 5D-joukkueiden viimeisimmissä otteluissa pelannutta (riippumatta siitä, mikä on heidän normaali joukkueensa). (16.2 §)
  • Siis: jos K1 & K3 ovat ylemmissä divareissa kuin K2 ja otat 2 K1:n viimeisimmässä ottelussa pelannutta ja 1 K3:n -“-, et saa ottaa muita näissä otteluissa pelanneita (yht. max. 3). Em. viimeisimmät ottelut missanneita saat ottaa loputtomasti. (Kaikilla toki pitää olla lisäksi kulunut se 6 yötä pelaamastaan K1-/K3-ottelusta. Siis jos on ma K1-peli, ti toinen K1-peli ja ke K2-peli, ei voi ottaa kummassakaan K1-pelissä pelanneita K2-peliin.)
 • Kun 2.9. jälkeen (2022; siis aikaisintaan 3.9.) (futsal: 15.2. jälkeen eli aik. 16.2.) on pelannut ylemmässä divarissa (5D), ei saa loppuvuonna pelata alemmassa divarissa (6D). (16.3 §) (ei haittaa KKI-pelejä)
 • piirirajat eivät haittaa: voi pelata KKI40 eri piirissä kuin muita KKI ja divareita (mutta divarit siis vain pelipassiseurassa). (Niina Oksman 28.3.2018)
 • Harrastesarjan pelaaja ei voi pelata mitään muuta?? (12.7 §)

https://www.palloliitto.fi/jalkapalloperhe/saannot-ja-maaraykset/kilpailutoiminta/kilpailumaaraykset-tavlingsbestammelser Tarkistettu 28.9.2022, KMM. Avainkohdat kopioitu alle.

Yllä lienee kaikki, mitä tarvitsee tietää. Alla on vain toistoa siitä sekä jojojen toimintaohjeet (miten merkitset yhteystietotaulukkoon joukkueen ulkopuolisten pelaajien käytön, jotta muut joukkueet eivät väärinkäyttäisi samaa pelaajaa; muu allakin on toistoa).

Futsal 2022-2023

(Samat asiat sanotaan jo yllä) https://www.palloliitto.fi/saannot-maaraykset-ja-ohjeet?saanto=futsalin-kilpailumaaraykset&pykala=16-aikuisen-pelaajan-joukkue

“16. Aikuisen pelaajan joukkue 16.1 Aikuinen pelaaja voi pelata seuransa kaikissa aikuisten joukkueissa, kuitenkin vain yhdessä joukkueessa/sarjataso. Naiset voivat pelata miesten joukkueissa.

16.2 Aikuinen pelaaja voi ylemmällä sarjatasolla pelaavassa joukkueessa pelatun virallisen ottelun jälkeen kuudentena päivänä pelata alemmalla sarjatasolla pelaavan joukkueen ottelussa ja seuraavana päivänä alemmalla sarjatasolla pelatun ottelun jälkeen ylemmän sarjatason joukkueessa. Alemman sarjatason ottelussa voi kulloinkin pelata kuitenkin yhteensä enintään kolme ylempien sarjatasojen joukkueiden viimeisissä virallisissa otteluissa kokoonpanossa ollutta aikuista pelaajaa.

16.3 Aikuinen pelaaja, joka 15.2. jälkeen pelaa ylemmän sarjatason joukkueen ottelussa, ei voi enää samalla pelikaudella pelata alemmalla sarjatasolla pelaavassa joukkueessa. Alemmalla sarjatasolla pelannut pelaaja voi siirtyä ylemmälle sarjatasolle aikarajasta riippumatta, mutta oltuaan kokoonpanossa ylemmällä sarjatasolla, ei voi siirtyä takaisin alemmalle sarjatasolle.

16.4 Tässä kohdassa tarkoitetuiksi aikuisten joukkueiksi ei lueta FKKI-ikäluokkien joukkueita.”

Jalkapallo 2022

Samat asiat sanotaan jo ylempänä https://www.palloliitto.fi/saannot-maaraykset-ja-ohjeet?saanto=jalkapallon-kilpailumaaraykset&pykala=16-aikuisen-pelaajan-joukkue

“16. Aikuisen pelaajan joukkue

16.1. Aikuinen pelaaja voi pelata seuransa kaikissa aikuisten joukkueissa, kuitenkin vain yhdessä joukkueessa/sarjataso.

16.2. Aikuinen pelaaja voi ylemmällä sarjatasolla pelaavassa joukkueessa pelaamansa virallisen ottelun jälkeen kuudentena päivänä pelata joukkueista alemmalla sarjatasolla pelaavan joukkueen ottelussa ja seuraavana päivänä alemmalla sarjatasolla pelatun ottelun jälkeen ylemmän sarjatason joukkueessa. Alemman sarjatason ottelussa voi kulloinkin pelata kuitenkin yhteensä enintään kolme ylempien sarjatasojen joukkueiden viimeisissä otteluissa pelannutta aikuista pelaajaa.

16.3. Aikuinen pelaaja, joka 2.9. jälkeen pelaa ylemmän sarjatason joukkueen ottelussa, ei voi enää samalla pelikaudella pelata alemmalla sarjatasolla pelaavassa joukkueessa. Alemmalla sarjatasolla pelannut pelaaja voi siirtyä ylemmälle sarjatasolle aikarajasta riippumatta, mutta pelattuaan ylemmällä sarjatasolla, ei voi siirtyä takaisin alemmalle sarjatasolle.

16.4. Tässä kohdassa tarkoitetuiksi aikuisten joukkueiksi ei lueta JKKI-ikäluokkien joukkueita.”

“18.1. Pelaajan JKKI-edustusoikeus ikäluokassa on siinä seurassa, jossa hän pelaa kauden ensimmäisen virallisen kyseisen ikäluokan JKKI-ottelun.

18.2. Pelaaja voi edustaa eri JKKI-ikäluokissa eri seuraa.

18.3. Siirtyminen kauden aikana samassa JKKI-ikäluokassa kahden eri seuran välillä edellyttää kohdan 12 mukaista edustusoikeuden muutosta. ”

JOJO-ohje 2021

Jos K2- tai M35-mies pelaa 6D (K1 tai K3), merkitse heti jojojen yhteystietotaulukon “K13”-sarakkeeseen (F-sarake) ko. riville “K1” tai “K3” tästä riippuen. Perään päivämäärä, jona on pelannut (koska siitä tulee 6 yön aladivarikarenssi). Sitä miestä ei sitten enää saa samana vuonna käyttää siinä toisessa 6D-joukkueessa! (Jos pelaaja ei löydy taulukosta, lisää hänet oman pääjoukkueensa kohdalle tms.)

Varmista myös pelaajalta, että pelipassi on OK, edustusoikeus Kilossa ja ei ole pelannut toisessa 6D-joukkueessa samana vuonna (eikä nimi ole ollut pöytäkirjassa!). [M35:ssä saavat muidenkin joukkueiden ja Suomen piirien pelaajat pelata, kunhan eivät pelaa muussa M35-joukkueessa kyseisenä vuonna. Jalkapallo ja futsal eivät vaikuta toisiinsa, vaan niissä voi olla edustusoikeudet eri seuroissa ja on mahdollista ostaa halvempi futsalpassi ilman jalkapallopelipassia.]

Huom.: piiri ei erottele 7D-miehiä 6D/M35-miehistä, vaan kaikkien Kilon joukkueiden miehet saavat pelata yhdessä 6D- ja yhdessä 7D-joukkueessa (molemmat Kilon) sekä yhdessä kunkin IM-ikäluokan joukkueessa (IM:t missä seuroissa tahansa, divarit edustusoikeusseurassaan eli Kilossa; jotkut Kilon M35-miehet tosin eivät ehkä ole kilolaisia!).

Lisätietoja

Poikkeus: kun 2.9. (2022; tai futsalissa 15.2.) jälkeen on pelannut ylemmässä divarissa (K1/K3), ei saa pelata alemmassa. (Syy: muuten 6D-jengin parhaat siirtyisivät auttamaan 7D-jengiä nousussa, kun 6D-jengin oma sarjapaikka on varmistunut?) (Huom.: K1/K3-peli 2.9. ei siis vielä lukitse miestä loppuvuodeksi, vasta K1/K3-peli 3.9. - meili HK:lta 6.7.15.)

Kuitenkin: ottelussa saa pelata edellisessä 5D-ottelussa pelanneita vain kolme kerrallaan! (+ äärettömästi niitä, jotka missasivat sen) (ed. vuoden otteluita ei varmaankaan lasketa, ts. ennen 5D-joukkueen ekaa ottelua kaikki saavat pelata 6D-ottelussa, joten niitä on hyvä sijoitella alkukevääseen…)

Ikämiehet

M35-joukkueemme ne pelaajat, joiden edustusoikeus Kilossa on kunnossa (siis pelipassi Kilossa eikä jossain toisessa divariseurassa), saavat pelata divarissammekin. Sarakkeessa “OK” (eli E) pitäisi olla “OK”, jos näin on. (Muussa tapauksessa siinä pitäisi lukea pelaajan oman seuran nimi ja “OK”. Tämä tarkoittaa, että voi peluuttaa Kilon M35-joukkueessa muttei divareissa.)

M35-joukkue ei joudu koskaan tekemään pakollisia pelaajasiirtoja, ellei mies ole pelannut samalla kaudella toisessa M35-joukkueessa: “Jos pelaaja pelaa ainoastaan KKI-pelejä niin pelaajan KKI-edustusoikeus ikäluokassa on siinä seurassa, jossa hän pelaa kauden ensimmäisen virallisen kyseisen ikäluokan KKI-ottelun. Jos pelaaja pelaa vain yhdessä seurassa niin suosittelemme, että hänen edustusoikeutensa on siinä seurassa.” (Niina Oksman 9.3.2015)

jojo/pelaaminen_eri_joukkueessa.txt · Last modified: H:m d/m/Y by 91.155.181.77